Zastava na pola koplja, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)
Zastava na pola koplja, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavi?/PIXSELL

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.


Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić proglasio je utorak 15. siječnja 2019. Danom žalosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji povodom smrtnog stradanja djelatnika HEP-a u katastrofalnom požaru u HE Dubrovnik u Platu, priopćeno je iz Županije.

Vezani članci Alojz Tomašević (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Sestra Alojza Tomaševića na klupi za svjedoke: ''Nisam ju vidjela plavu i izudaranu. Sve je izmislila i lagala je'' Ilustracija: Igor Soban/PIXSELL U Sarajevu u utorak dan žalosti zbog tragične smrti četiri djelatnice osnovne škole

U priopćenju napominju kako se Dan žalosti označava obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Na Dan Žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe.

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti tako da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju toga dana.