Ilustracija (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zrakoplov Dash 8–Q400 Croatia Airlinesa zbog poteškoća na letu Pula-Zadar morao je sletjeti u Zagrebu. izvanredno slijetanje prošlo je bez poteškoća.


"Tijekom jutrošnjega redovitog leta OU631 Pula – Zadar – Zagreb na zrakoplovu Dash 8–Q400 došlo je do poteškoće s izvlačenjem prednjeg podvozja na dionici leta prema Zadru. Nakon toga uspješno je primjenjena alternativna procedura izvlačenja prednjeg podvozja, a zrakoplov je umjesto u Zadar preusmjeren u Zagreb, gdje je potpuno sigurno sletio. Dakle, nije riječ o prisilnom slijetanju i na letu nije bilo nikakve drame", priopćeno je iz Croatia Airlinesa.

Vezani članci Goran Grlić Radman uoči užeg kabineta (Foto: Dnevnik.hr) Grlić Radman iznio detalje o načinu povratka stotina Hrvata iz inozemstva Slika nije dostupna ANALIZA POTVRDILA: Među najsigurnijim svjetskim aviokompanijama je i...

Alternativno izvlačenje prednjeg podvozja, pojašnjavaju iz CA, podrazumijeva striktnu primjenu operativne procedure proizvođača zrakoplova, odnosno odvlačenje zrakoplova s uzletno-sletne staze pomoću vozila za vuču, što je i učinjeno u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.

"Treba naglasiti da je zrakoplov preusmjeren u ZL Zagreb jer se ondje nalazi tehničko središte tvrtke u kojem se u najkraćem mogućem roku može obaviti sigurnosni pregled i otkloniti tehnička smetnja, što kompaniji omogućuje da zrakoplov što prije vrati u operativno korištenje. Time se istodobno umanjuju dodatne posljedice za obavljanje planiranoga dnevnog prometa", pojašnjavaju iz CA.

"Eventualno slijetanje u Zadar uzrokovalo bi dugotrajno izbivanje zrakoplova iz flote, te posljedično još veće poremećaje u dnevnom prometu i kašnjenje mnogo većeg broja putnika", dodaje se u priopćenju.

Putnici koji su bili planirani za let iz Zadra u Zagreb do krajnjeg će odredišta biti prevezeni alternativnim prijevozom, odnosno autobusom.