Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stojimo jako dobro

Zrak u Hrvatskoj je čist, ali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nekoliko gradova povećana je koncentracija ledbećih čestica, a razlog su prometne aktivnosti, kućna ložišta i industrijske aktivnosti.

Hrvatska, za razliku od Francuske - ima male koncentracije dušikovih oksida, a i s drugim zagađenjima zraka stoji - jako dobro. Pa iako se industrijskim razvojem ne možemo pohvaliti, zatvaranjem proizvodnji, barem nam se zrak pročistio.

Pročitajte i ovo Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume"

Iako je zrak u Hrvatskoj čist, nekoliko gradova ima povećanu koncentraciju lebdećih čestica.

Brođani proživljavaju do sada nezabilježeno zagađenje sumporovodikom

'Konkretno je to Zagreb, Osijek, Slavonski Brod i Sisak', tvrdi pomoćnica ministra zaštite okoliša, Marija Šćulac Domac.

'Razlog su prometne aktivnosti, kućna ložišta, industrijske aktivnosti, a na primjeru Slavonskog Broda govorimo i o prekograničnom onečišćenju', objasnila je pomoćnica i dodala da Split i Šibenik, zajedno sa Zagrebom, u središtima bilježe povećanu koncentraciju dušikovih oksida, a to je prvenstveno rezultat prometnih aktivnosti.

Preporučuje se što više javnog prijevoza i bicikala i štednja struje.

'Mi očekujemo gospodarski rast koji se mora dogoditi. E tada ćemo imati, pod navodnicima, problem jer ćemo morati uložiti značajnija sredstva u mjere i tehnologije u smanjenje tih onečišćenja', rekla je pomoćnica ministra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene