Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako bi se poboljšala obrambena suradnja između Njemačke i Hrvatske i razmijenila iskustva pripadnika ratnog zrakoplovstva, na Pleso je sletio njemački borbeni zrakoplov - F4 Fantom.


Kako su naši MiG-ovi pred istekom vijeka trajanja i lete do 2013., nagađalo se da je današnji događaj uvod u prodaju ili čak donaciju njemačkih borbenih aviona.

Vezani članci Obljetnica ustroja Hrvatske vojske - 1 Hrvatska vojska slavi: Simbolični letovi MIG-ova i vojnih helikoptera, građani su na Jarunu mogli vidjeti svu silu tehnike Tijek leta BRU869 bjeloruske aviokompanije Belavia Nema dalje: Bjeloruski avion se okrenuo nakon upozorenja da ne može u francuski zračni prostor

S naše, ali i njemačke strane, naglasilo se kako je riječ o isključivo bilateralnom sastanku. Što će naše ratno zrakoplovstvo imati u svojoj floti nakon 2013., još se ne zna.

'Njemačka gradi jako dobre zrakoplove u suradnji s ostalim europskim zemljama koje su članice NATO-a i dobro ih održava. Ne postoji nikakva povezanost između prodaje zrakoplova koje Njemačka ima i ovoga što se ovdje događa. Riječ je o pomoći u daljnjem treningu i obuci', rekao je njemački veleposlanik Bernd Fischer.