Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri potpisali sporazumom

Zračni medicinski prijevoz dobio pojačanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim zračnog medicinskog prijevoza dobiva pojačanje. Uz pacijente će tako tijekom leta sjediti i liječnik te medicinska sestra.

Sporazum o hitnom zračnom medicinskom prijevozu potpisali su ministri obrane i zdravlja, a novost je i to što će se primjenjivati tijekom cijele godine. Ministri su naglasili važnost ovakvog sporazuma jer je u posljednje tri godine prevezeno više od 4.000 pacijenata. Najviše medicinskih letova ostvari se tijekom ljetnih mjeseci i to za pacijente s otoka u srednjoj Dalmaciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante"

'Ne zaboravite i 11 milijuna turista koji godišnje prođu kroz Hrvatsku. Hrvatska je zemlja s tisuću otoka i pitanje dostupnosti osobito u ljetnim mjesecima je ponekad bilo ugroženo. Danas više to nije', kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

'Mi smo sretni što s ministarstvom možemo i dalje suportirati civilno društvo na način da možemo pomagati bolesne i unesrećene', dodao je ministar obrane Ante Kotromanović

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene