Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tim zračnog medicinskog prijevoza dobiva pojačanje. Uz pacijente će tako tijekom leta sjediti i liječnik te medicinska sestra.


Sporazum o hitnom zračnom medicinskom prijevozu potpisali su ministri obrane i zdravlja, a novost je i to što će se primjenjivati tijekom cijele godine. Ministri su naglasili važnost ovakvog sporazuma jer je u posljednje tri godine prevezeno više od 4.000 pacijenata. Najviše medicinskih letova ostvari se tijekom ljetnih mjeseci i to za pacijente s otoka u srednjoj Dalmaciji.

Vezani članci Aleksej Navaljni Nestao je liječnik koji je liječio Alekseja Navaljnog: Napustio lovačku bazu u šumi i nije se vratio Vršnjačko nasilje Ravnatelj bolnice o stanju pretučenog 14-godišnjaka: "Iako su ozljede na početku bile okvalificirane kao lakše, riječ je o teškim ozljedama"

'Ne zaboravite i 11 milijuna turista koji godišnje prođu kroz Hrvatsku. Hrvatska je zemlja s tisuću otoka i pitanje dostupnosti osobito u ljetnim mjesecima je ponekad bilo ugroženo. Danas više to nije', kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

'Mi smo sretni što s ministarstvom možemo i dalje suportirati civilno društvo na način da možemo pomagati bolesne i unesrećene', dodao je ministar obrane Ante Kotromanović

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.