Putnici na aerodromu
Putnici na aerodromu Foto: DNEVNIK.hr

Zračna luka Split u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila je promet od skoro milijun i pol putnika, dok je kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb - Franjo Tuđman u istom razdoblju prošlo 878 tisuća putnika.


Splitska zračna luka tijekom ovog rujna prihvatila je i otpremila više od 328 tisuća putnika, što je 253 tisuće putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je kroz Međunarodnu zračnu luku Zagreb - Franjo Tuđman u rujnu ove godine prošlo 191 092 putnika, odnosno 125 tisuća putnika više u odnosu na rujan 2020. godine.


"Kao što smo više puta najavili, još prije nekoliko mjeseci je bilo jasno da će Split ove godine biti prvak po broju prevezenih putnika u Republici Hrvatskoj, a to se danas i potvrdilo objavom statistike zagrebačke zračne luke, koja je, unatoč uvođenju čak 15 linija Ryanaira, ostala ispod 200 tisuća putnika", navodi Croatian Aviation.


Split je u razdoblju od siječnja do kraja rujna prihvatio i otpremio ukupno milijun i 363 tisuće i 413 putnika, a zagrebačka zračna luka 878 tisuća putnika.

Zračna luka Split (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Od otvorenja ga dijeli samo jedan papir i pokoji dan "šminkanja": Pogledajte kako izgleda novi, moderni putnički terminal Zračne luke Split

Iako je broj putnika daleko viši u odnosu na isti mjesec prošle godine, očekivao se značajniji rast broja putnika u rujnu, isključivo zbog toga što je Ryanair s početkom rujna ove godine uveo niz međunarodnih odredišta te je kroz cijeli mjesec prometovao na čak 15 međunarodnih linija iz odnosno prema Zagrebu.

U Zagrebu su u rujnu bili prisutni i drugi avioprijevoznici kojih prošle godine u ovo vrijeme nije bilo, poput Iberije za Madrid, TAP Portugala za Lisabon, Aeroflota za Moskvu, British Airwaysa za London, kao i drugih avioprijevoznika i linija, no to nije bilo dovoljno da zagrebačka zračna luka zabilježi više od 200 tisuća putnika u jednom mjesecu.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju