Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi vizuali do ljeta

Zračna Luka Dubrovnik promijenila naziv: Sad nosi ime velikog znanstvenika

Zračna Luka Dubrovnik od četvrtka nosi ime velikog znanstvenika Ruđera Boškovića. Ekipa Dnevnika Nove TV bila je u Čilipima i provjerila kako se s imenom snalaze turisti. Posjetila je i dubrovačku klasičnu gimnaziju, gdje svjedoče koliko je velik Bošković bio, toliko velik da ga neki susjedi svojataju.

Novo ime Zračne Luke u Čilipima vidljivo je tek u digitalnim izdanjima, do idućeg ljeta trebali bi biti spremni novi vizuali.

"U tijeku je javna nabava za izradu cijelog vizuala za zračnu luku, što uključuje i reklamne panoe i cijeli dio unutar zračne luke. Onda će i cijeli taj dio biti poprilično posvećen Ruđeru Boškoviću", rekao je Ivan Maslać, komercijalni direktor Zračne luke Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kiša, kiša i opet kiša: Dokad će vrijeme biti nestabilno i opasno? Detalje donosi meteorolog Darijo Brzoja

Ruđer Bošković veliki je hrvatski znanstvenik - fizičar, matematičar, astronom i filozof, rođen je 1711. godine u Dubrovniku. Njegovo ime nosi i Biskupska klasična gimnazija u Dubrovniku. Više pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Paule Klaić Saulačić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene