Zoran MIlanović i Žarko Puhovski
Zoran MIlanović i Žarko Puhovski Foto: pixell

Predsjednik Zoran Milanović nastavlja s verbalnim napadima. Danas je na tapeti bio politički analitičar Žarko Puhovski, koji je za DNEVNIK.hr odgovorio na predsjednikove optužbe.


Na Facebooku se opet oglasio predsjednik Zoran Milanović. Nakon jučerašnjih kritika na račun Rade Borić i Tomislava Tomaševića danas se obrušio na političkog analitičara Žarka Puhovskog. Kaže da je Puhovski propali političar i loš analitičar. 

Vezani članci PRH Milanović u Jasenovcu odgovarao na pitanja novinara - 1 Zoran Milanović premijeru Plenkoviću: "Dok on šuti, meni je život ljepši. Vidim da šalje suradnike na mene. OK, ali šalji bar lavove, ne pudlice" Zoran Milanović Milanović: "Puhovski me uspoređuje sa Staljinom. Kasno ostvareni profa i ‘filozof' prije pedeset godina huljski je otkucavao svoje vršnjake"

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti: 

"Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, "analitičar RTL-a". Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni.

"Držao se kao druker"

O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I. Z. Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda.

Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi "druker", ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić-Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još.

Poštovani RTL-ovci, polazim od pretpostavke da vam ove činjenice nisu bile poznate, bez obzira na to što ih svatko tko se imalo zanima za politiku i povijest zna. Učinite nešto, molim vas", napisao je Milanović. 

"U strahu su velike oči"

Politički analitičar Žarko Puhovski rekao je kako je već bilo i vrijeme da bude na Milanovićevoj tapeti.

"Bilo je i vrijeme, ide okolo kao pčelica Maja s cvijeta na cvijet. To je sve njegovo pravo, ali ima neobičnu interpretaciju iz prošlosti. Mi ne pripadamo istoj liniji - on je šef države, ja sam analitičar. Ne pripadamo istoj intelektualnoj razini niti moralnoj zajednici. Zapravo, meni ovo nije gnjusno, već je logično za uplašenog čovjeka. U strahu su velike oči", rekao nam je Puhovski. 

Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, ‘analitičar...

Objavljuje Zoran MilanovićPonedjeljak, 5. listopada 2020.