Obavijesti Video Pretražite Navigacija
radni susret

Milanović o migrantima: "Ako hrvatska policija radi svoj posao, katkad pogriješi i prekorači ovlasti - dio Europe tada upire prst"

Milanović je ugostio malteškog predsjednika te su se nakon sastanka obratili javnosti. Razgovarali su o migracijama, iskustvu Malte u Europskoj uniji...

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović u Uredu je ugostio predsjednika Malte Georgea Vellu

Predsjednik Milanović rekao je da je susret organiziran u duhu dobrih odnosa. "Malta je otok, i to poseban otok", rekao je.

Razgovarali su i o migracijama i iskustvu Malte u Europskoj uniji. "Interesantna tema su iskustva Malte vezana za euro. Malta je već dugo u eurozoni. Meni je to zanimljivo jer se radi o ekonomiji koja ima puno sličnosti s hrvatskom - jako je izložena sektoru usluga, posebno turizmu", naveo je.

Malteški predsjednik zahvalio se Milanoviću na pozivu. Dotaknuo se i problema koje je pandemija koronavirusa donijela zemljama.

Milanović se dotaknuo i Balkana. "Te države su vraćene na početak."

"Nadamo se da ćete nas podržati da što prije uđemo u Schengen", zaključio je.

Dotaknuli su se migracije i "balkanske rute". "Malta ima malo manje od 10 posto stanovništva koje nije autohtono. Susreću se sa najtužnijim ljudskim sudbinama. Hrvatska ima problem jer je na vanjskom braniku šengenske zone, a od nas se očekuje da igramo kao prve četiri pozicije serije A. Ako hrvatska policija radi svoj posao i katkad pogriješi i prekorači ovlasti - dio Europe tada upire prst."

Uskoro opširnije...

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene