Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zoran Milanović poručio je da se radi o političkoj odgovornosti prvog potpredsjednika Vlade koji očigledno svojim postupcima stavlja interes MOL-a ispred interesa države.


Sutra ćemo u Saboru zatražiti da se pokrene postupak Karamarkovog opoziva. Ovdje se radi o političkoj odgovornosti prvog potpredsjednika Vlade koji očigledno svojim postupcima stavlja interes MOL-a ispred interesa države, poručio je putem Facebooka predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Vezani članci Slavlje Vatrenih Stižu čestitke državnoga vrha i domaćih političara: Vatrenima poruku poslao i legendarni šahist Zoran Milanović Milanović putuje u Čile: Susrest će se s najmlađim tamošnjim predsjednikom, koji je podrijetlom s Ugljana

'Karamarko, HDZ i MOL imaju iste interese kada je u pitanju INA. Koalicijski partneri HDZ-a će se morati izjasniti glasovanjem u Saboru jesu li im važni interesi Republike Hrvatske ili interesi Karamarka i MOL-a', zaključio je.

Zatražili Karamarkovu ostavku

Inače, SDP je prošloga tjedna u Saboru zatražio Karamarkovu ostavku, prozivajući ga da je zbog poslova svoje supruge s MOL-ovim konzultantom Josipom Petrovićem stavio privatne interese ispred nacionalnih.

'Jasno tražimo da Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade podnese ostavku zbog načina na koji je obnašao dužnost, zbog činjenice da je kontinuirano privatni interes i svoj vlastiti džep stavljao ispred javnog interesa. Zbog toga mora otići, a ukoliko ne ode, ukoliko pokaže krajnji prezir prema hrvatskim građanima i njihovim interesima, tada će Klub zastupnika SDP-a u ovom Saboru pokrenuti postupak njegova opoziva', rekao je tada SDP-ovac Peđa Grbin.

Tjednik Nacional nedavno je objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Šarić Karamarko i tvrtke lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića. U ugovoru stoji da je Petrović za usluge savjetovanja i medijskih analiza u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna. (Hina/Ma.B.)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju