Zoran Milanović sudjelovao je na redovitoj plovidbi obalnog ophodnog broda 'Omiš' te se uvjerio da pripadnici Obalne straže RH uspješno provode sve planirane aktivnosti na moru i u novonastalim okolnostima uzrokovanim širenjem koronavirusa. Pohvalio ih je da su stručni, profesionalni i da poštuju sve mjere opreza.

Galerija


"Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na redovitoj plovidbi obalnog ophodnog broda 'Omiš' koji je izvršavao redovite zadaće nadzora i zaštite interesa Republike Hrvatske u teritorijalnom moru te u području ZERP-a", stoji u priopćenju Ureda predsjednika. 

Vezani članci Andrej Plenković i Zoran Milanović Odnos Pantovčaka i Markova trga: "Trebali bi preskočiti preko svojih osobnih veličina i skinuti svoje zamišljene krune s glava" Jerko Trogrlić, stručnjak za odnose s javnošću, i Sabina Tandara Knezović Komunikacijski stručnjak o odnosu Milanovića i Plenkovića: "Vrijeme je da izađu iz 3.b razreda i da se ponašaju dostojno funkcija"

Dodaju da je predsjednik Milanović je stekao uvid u sposobnosti ophodnog broda  te se uvjerio da pripadnici Obalne straže RH uspješno provode sve planirane aktivnosti na moru i u novonastalim okolnostima uzrokovanim širenjem virusa COVID-19.

"Predsjednik je dao potporu HV-u, HRM-u i posebno članovima posade broda koji svoje zadaće izvršavaju stručno i profesionalno, poštujući sve mjere  samozaštite. Uz Predsjednika Republike na plovidbi su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj", stoji dalje u priopćenju. 

No iako hvale posadu broda i naglašavaju da se drže mjera samozaštite, toga se ne pridržava sam predsjednik Milanović, a ni ministar Krstičević. Fotografirali su se u grupi, ne poštujući razmak od dva metra. Nisu imali ni maske.