Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao komentar predsjednika

Milanović reagirao na protjerivanje hrvatskog diplomata iz Beograda: "On je radio svoj posao. U Srbiji su stalno izbori"

Predsjednik Zoran Milanović reagirao je na protjerivanje hrvatskoga diplomata iz Beograda.

Predsjednik Zoran Milanović nalazi se na sastanku članica NATO-a iz jugoistočne Europe koji se održava u Skopju. Ondje je održana zajednička konferencija za medije na kojoj je on upitan o protjerivanju hrvatskog diplomata iz Srbije.

"Hrvatska je mogla reagirati samo recipročnom mjerom iste prirode, istog sadržaja prema srbijanskom diplomatu u Zagrebu. Što je radio hrvatski diplomat? Pretpostavljam kao i svi hrvatski diplomati – svoj posao", izjavio je predsjednik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napad na ulici Pokušaj ubojstva u Zagrebu: Muškarac teško ozlijeđen, policija traga za počiniteljem

Govoreći o tom diplomatskom incidentu, ocijenio je da to nije produktivna mjera jer ne pridonosi jačanju niti očuvanju postojeće razine odnosa, koja, ustvrdio je, i nije baš visoka.

"Ja sam nakon incidenta na sjeveru Kosova od prije mjesec i nešto dana bio dosta suzdržan u pogledu potrebe reakcije prema Beogradu, uvođenju sankcija, za što su se zalagali mnogi, jer sam smatrao, i dalje smatram, da su sankcije kao instrument vanjske politike u pravilu promašene. To nisam radio da bih abolirao Hrvatsku od bilo kakve odgovornosti za neko nedopušteno ponašanje, to sam napravio iz uvjerenja, bez očekivanja bilo kakve protuusluge", rekao je.

"Ali da, slažem se s vama, u Srbiji su stalno izbori, dobro je dok su izbori", dodao je predsjednik odgovarajući na pitanje je li do protjerivanja došlo zbog skorih izbora u Srbiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene