Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U blizini Metkovića

Milanović obišao granični prijelaz Gabelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problem će biti riješen za stalno jer to za hrvatsku državu nije neka velika stvar, rekao je premijer

Predsjednik Vlade Zoran Milanović obišao je u petak granični prijelaz između Hrvatske i BiH u Gabeli, u blizini Metkovića, koji je, kako je rečeno, od danas privremeno prekategoriziran iz pograničnoga u međunarodni granični prijelaz za cestovni promet te će u takvom statusu ostati do 1. listopada ove godine, nakon čega će se u dogovoru s bosanskohercegovačkom stranom trajnije rješavati njegovo pitanje.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

"Problem će biti riješen za stalno jer to za hrvatsku državu nije neka velika stvar", rekao je premijer Milanović okupljenim novinarima.

Po njegovim riječima, teškoće vezane uz taj granični prijelaz već se neko vrijeme rješavaju, a jučer poslijepodne, dodao je, posjetio ga je gradonačelnik Metkovića te su razgovarali o tom graničnom prijelazu.

S premijerom Milanovićem u obilasku graničnog prijelaza Gabele bio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je podsjetio da je prije dva dana obećao da će granični prijelaz biti prekategoriziran.

"S hrvatske strane donesena je odluka koju je bilo potrebno uskladiti s bosanskohercegovačkom stranom, što je u vrlo kratkom vremenu napravljeno te smo jučer dobili papir o tome da je ovo uređeno kao privremeni granični prijelaz za međunarodni promet", objasnio je Ostojić. Dodao je da će hrvatska strana s bosanskohercegovačkim partnerom razgovarati o tome da sadašnje rješenje ostane i nakon 1. listopada.

Poduzimaju se mjere da što prije počne izgradnja toga graničnog prijelaza s videonadzorom, rekao je, dodajući da "te stvari nisu tako jednostavne" te kako se moraju obaviti u skladu sa shengenskim standardima.

"Naš interes je da problem ovoga graničnog prijelaza trajno riješimo jer preko njega je nekada bilo 300 tisuća prijelaza na godinu, što se poslije smanjilo na 100 tisuća, i vjerujem da ćemo naći zajednički jezik s drugom stranom", rekao je Ostojić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene