Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zoran Milanović je u petak boravio u Pazinu gdje je novinarima odgovorio na aktualna pitanja.


Zoran Milanović komentirao je odluku Arbitražnog suda da postupak između Hrvatske i Slovenije ostaje zamrznut.

Vezani članci Počasno-zaštitna bojna Hrvatska danas slavi Dan državnosti: Prije 30 godina konstituiran je Sabor, a tamo su bila dva aktualna zastupnika Andrej Plenković i Zoran Milanović Odnos Pantovčaka i Markova trga: "Trebali bi preskočiti preko svojih osobnih veličina i skinuti svoje zamišljene krune s glava"

'To mi je jedna od najdražih stvari koju je moja vlada napravila. Rezultat ucjene iz vremena pregovora, tadašnja se Vlada nije mogla suprostaviti, mi smo napravili pravu stvar u pravom trenutku. Sud sad kupuje vrijeme i to ide prema kraju arbitraže. Ići ćemo gdje smo planirali, na međunarodni sud', izjavio je Zoran Milanović.

Komentirao je i vijest kako Predsjednica neće svoj ured preseliti u Visoku.

'Gospođa Kitarović svjesno nije govorila istinu, lagala je u kampanji da će se preseliti, to nije napravila i sad se mora iz toga izvući i sad ima Vladu koja će se praviti luda da se ništa nije dogodilo', izjavio je.

Nije zaobišao ni svog konkurenta unutar stranke s kojim će se suočiti na unutarstranačkim izborima, Zlatka Komadinu.

'Postoje ljudi koji pod pritiskom i stresom pucaju i nisu se u stanju kontrolirati i kažu stvari koje u stvari misle i osjećaju, a koje ne bi smjeli reći. Ja ipak prvo promislim pa onda kažem i nesto oštrije, ali nazivat kolege u stranci izdajnicima ne znam s čime bih to usporedio. Imam protivnike u stranci, ali to nisu izdajnici. Ako on pobjedi, što se neće dogoditi, imat će registar izdajnika u stranci', zaključio je Milanović.