Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prljava kampanja

Fake news HDZ-a razljutio predsjednika: "Kriminalna banda falsificirala je moju izjavu" - Stigao mu odgovor od premijera

Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: Tom Dubravec/Cropix Fake news u kampanji - 1 Fake news u kampanji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Fake news u kampanji - 2 Fake news u kampanji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Fake news u kampanji - 3 Fake news u kampanji - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Fake news u kampanji - 4 Galerija 1/7 >>
Službena kampanja nije ni krenula, a već je postala prljava. Fake news u režiji HDZ-a naljutio je Milanovića. Na terenu ovaj vikend nije, pa odgovor za odgovorom stiže putem društvenih mreža.

Nakon izjave predsjednika Republike koju su HDZ-ovci dijelili na društvenim mrežama u kojoj se čuje kako govori "I pohapsit ih sve i uzet im djecu za taoce" uz dodatak "Pametnom dosta" i "Milanović Hrvatima želi otimati djecu", na društvenim se mrežama oglasio i sam Zoran Milanović.

"Najprije je HDZ-ova kriminalna banda ukrala i falsificirala moju jučerašnju izjavu i krenula plašiti ljude svojim prljavim uratkom koji kao da je potpisao sam Goebbels. Ja sam upozorio kako je gangsterski Ustavni sud spreman učiniti sve da zaštiti HDZ-ove lopove od gubitka izbora", napisao je u objavi na Facebooku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Odgovorio Plenkoviću Milanović: ''Do sada smo institucije branili, a sad je vrijeme da ih oslobodimo''

Na njegovu objavu premijer je odgovorio kontranapadom.

"Kršitelj ustava je jedna velika prevara, prevara birača, prevara građana, prevarili su ljude s onom kampanjom da je normalno, nema ničega normalnog, mi 4 i pol godine gledamo nenormalno ponašanje, s njim očito nešto nije u redu", rekao je Plenković.

Da je riječ o klasičnom fake newsu, smatra ljevica.

"Radi se o kukavičkom, podmuklom i opasnom činu HDZ-a čiji se predsjednik ovih dana pokušava prodat kao tolerantan, uključiv..", rekao je Arsen Bauk.

"Naravno, od koga je krenulo, gdje će nego od HDZ-a, to je nevjerojatno", smatra Sandra Benčić.

No neki drugi članovi oporbe u svemu vide širi problem.

"HDZ-u je svojstveno lagati i obmanjivati, ali ovo je sve posljedica prljave kampanje uvreda, taština i ega", smatra MOST-ov Nikola Grmoja.

"S riječima koje se otimaju od pameti i od razuma se ne može postići puno", rekao je Milorad Pupovac.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon mise Plenković izazvao Milanovića: ''On je fejk. Ako je hrabar, nek' izađe na izbore i idemo, tu smo u istom kvartu''

Sukob dva brda ni ovdje nije stao. Poziv na sučeljavanje stigao je od premijera.

"Ovo što sam čini je kukavičko ponašanje ako je tako hrabar izađi na izbore, daj ostavku, idemo u istu izbornu jedinicu, isti smo kvart čak! hajmo se mi lijepo sučelit!", izazvao je premijer predsjednika.

Predsjednik vikend provodi tipkajući, odgovor je opet stigao putem društvenih mreža.

U ponedjeljak je Milanović u Zadru pa se odgovor očekuje i u verbalnom obliku.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene