Kandidat za predsjednika i bivši premijer Zoran Milanović osudio je napad u kafićima kraj Knina, a žestoko se obrušio i na Kolindu Grabar-Kitarović.

Galerija


"Bliže se izbori i red je da na red dođe i red prigodnog etničkog nasilja, naravno na teret slabijih i malobrojnijih kninskih Srba, koji će valjda sljedećih tisuću godina plaćati zatezne kamate na pogreške svojih očeva", napisao je na Facebooku Zoran Milanović, komentrajući napad huligana koji su u srijedu navečer upali u dva kafića u okolici Knina. 

p>  Vezani članci Blaženka Divjak Divjak o Milanovićevoj savjetnici za obrazovanje: ''Nemam što dobro reći o njoj, pa bolje da pričekamo'' Zoran Milanović, Katarina Teklić, Marko Jelić, i Andrej Plenković Milanovićeve izjave o Kninu uznemirile njegove građane: "Malo to vrijeđa, jednostavno vrijeđa"

 

 

Kandidat za Pantovčak kaže da su zakrabuljeni klošari premlatili hrvatske građane, a prozvao je i Kolindu Grabar-Kitarović. 

"Aktualna predsjednica i vrlo vjerojatna pretkandidatkinja HDZ-a za još pet godina zuluma nad hrvatskim narodom, šuti. Bit će da se konzultira s Malim od Šešelja, jednim od većih dušmana srpskog naroda u Hrvatskoj u zadnjih trideset godina", napisao je Milanović i nastavio još oštrije.

"Da joj pomognemo: izraz 'velikosrpska agresija' služi upravo tome da iz srpske nacije izolira čaršijske velikosrpske megalomane koji kinje tu i susjedne nacije već više od sto godina. Kada bi se govorilo samo 'srpska agresija', obuhvaćalo bi se sve Srbe. 'Srbo-četnička' agresija uvredljiva je, sama po sebi, za sve i prema svim Srbima. Zato je toliko i vole maskirani paličari. Agresija, kao takva, za sada ne bi trebala nikome biti sporna, osim ako se Vučić ne usplahiri. Eto, poštovana pretkandidatkinjo HDZ-a, ako sam bio od pomoći..", zaključio je Milanović.

U srijedu navečer u selu Uzdolje kod Knina skupina maskiranih huligana upala je u kafić i divljala. U kafiću je bilo 15 do 20 ljudi. Nedugo zatim, ista se stvar ponovila i u Đevrskama. U napadu je ozlijeđeno pet osoba.