Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zoran Milanović u Splitu

'Ja sam nacionalni građanski političar. Nisam krotki prevrtljivi briselski ćato i to nikada neću biti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predizbornom skupu Narodne koalicije u Splitu, predsjednik SDP-a poručio je kako se HDZ-ova izborna kampanja zove 'Vjerodostojnost', jer ih upravo vjerodostojnost najviše 'svrbi'.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Pročitajte i ovo Nada Murganić osudila izjave Zorana Milanovića Žestoke kritike Zajednica žena HDZ-a osudila Milanovićeve izjave: "Seksizam i omalovažavanje okosnica su njegova djelovanja" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Na predizbornom skupu u Splitu, između ostalih, govorio je i kandidat Narodne koalicije za premijera, Zoran Milanović. 'Ja jesam nacionalni građanski političar. Nisam krotki prevrtljivi briselski čato i to nikada neću biti', poručio je misleći na predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Svoju će zemlju, kaže, zastupati 'glavom, karakterom, čistinom'. 'Mi se s pravim demokratima, s pravim demokratskim vladama nikada nismo krivo pogledali', kazao je Milanović referirajući se na reakcije s istoka na koje se poziva HDZ kada ga kritizira.

'No pasaran!'

'Htjeli su prekinuti obrazovnu reformu - no pasaran, neće proći! Htjeli su privatizirati zdravstvo tako da vam svaki puta istresu posljednju kunu iz džepa kad dolazite kod doktora kojeg plaćate cijeli život kroz doprinose - no pasaran, neće proći! Htjeli su ukinuti poticaje za mlade i stručno usavršavanje od 3.000 kuna - no pasaran, neće proći!', kazao je svojim pristašama na skupu u Splitu.

'Reforme idu dalje, da oni koji se u ne snađu, poskliznu, padnu, zalutaju, da im država i društvo pomognu, jednom, drugi put, ali da ih isto tako spreme za borbu koja se zove život, da budu samostalni, da im država bude pomoć, a ne jedina mater i oslonac. Pomoć za dobro obrazovanje, za samostalan život, da ti nitko svake nedjelje ili svakog petka ne objašnjava kako moraš napraviti korak lijevo, korak desno, kako se obući, što jesti, koliko djece imati. To je vaša odluka. To se za mene zove vjerodostojnost. A oni kojima je kampanja pod naslovom vjerodostojnost, to je pet slogova i 13 slova, ti se češu tamo gdje ih svrbi. Svrbi ih vjerodostojnost - nemaju je. Oni su fejk, krivotvorina, prijevara', zaključio je Milanović.

Osim njega na skupu je govorio i Ivan Vrdoljak koji se osvrnuo na način na koji, kako je kazao HDZ pokazao kako brani nacionalne interese. 'Dva predsjednika su izgubili svaki put kad su nas prodali, kad su mahali zastavama, držali se za srce i prodavali nas', kazao je Vrdoljak.

Također je podsjetio kako je 'HDZ za mandata napravio sve ono što nije obećavao u kampanji'. Nisu obećavali u kampanji primjerice da će podići cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja, 'dovesti u pitanje evoluciju čovjeka,,,,', rekao je Vrdoljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene