Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A morali biste…

Znate li odgovore na ova pitanja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da u ovom trenutku opet polažete vozački ispit, biste li prošli iz prve?

Ako vam se na cesti pokvari automobil, znate li koliko daleko iza vozila morate postaviti trokut? Ili, znate li kojom brzinom morate voziti u području na kojem je dopuštena dječja igra, na što vas obavještava plavi znak s bijelim likovima djece koja igraju nogomet? Znanje prometnih pravila i znakova s vremenom je sve lošije! Tako su barem pokazali testovi ekipe Provjerenog.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

U prvom testu slučajni prolaznici odvojili su vrijeme i skupili hrabrost, pa u ruke uzeli papir s 5 pitanja na koja bi svaki, a naročito iskusan vozač trebao znati odgovor. Ipak, nitko od njih nije dao sve točne odgovore. Možda je razlog iznenađenje: kamera, mikrofon, novinarka i HAK-ov ispitivač usred bijela dana, ali možda je ipak razlog u činjenici da su dio znanja izgubili. Da se to događa, pokazao je drugi test. U njemu je sudjelovalo 10-ak dobrovoljaca koji se nisu bojali rezultata. Oni su redoviti gledatelji ovog informativnog magazina, a prijavili su se, kako kažu, iz čiste znatiželje.

Tijekom 45 minuta morali su prikupiti 108 od ukupno mogućih 120 bodova za prolaz, što je standardna procedura kod polaganja teorijskog dijela vozačkog ispita. Sve je rađeno u suradnji s HAK-om, gdje su dobrovoljci i rješavali ispite. Kako su prošli, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:20. U prilogu ćete imati priliku i sami provjeriti svoje znanje!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene