Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekipu Provjerenog zanimao je odgovor na pitanje - koliko vozači tijekom godina vožnje uspiju zaboraviti prometna pravila i znakove?


Znanje na cesti i znanje na papiru često se poprilično razlikuju. Zato su iz znatiželje vozači s čak do 38 godina iskustva spremno stali pred kamere Provjerenog i testirali svoje znanje - sjećaju li se većine prometnih pravila i znakova?

Vezani članci Dom za starije i nemoćne, Split Zataškavaju li istinu o koroni u splitskom Domu za starije? ''Situacija nije dobra, a nitko ništa ne govori. Očito se stranački štite'' Prometni problemi Omiša - 3 Stanovnici Omiša mogu odahnuti, iz drugog pokušaja uspio servis mosta preko Cetine: "Alternativni pravci bili su neizdrživi"


Prilog su snimali u suradnji s Hrvatskim autoklubom, koji je i ugostio dobrovoljce te im pripremio standardne testove za provjeru znanja. Za prolaz je potrebno točno riješiti sva raskrižja, te imati minimalno 108 od ukupno mogućih 120 bodova.


Osim u učionici, znanje vozača ekipa Provjerenog testirala je i na jednom zagrebačkom parkiralištu gdje su im dali upitnik s 5 osnovnih pitanja, na koja bi svaki vozač trebao znati odgovor. Ispitivanje ispred kamera i trema zbog iznenađenja bili su im otegotne okolnosti, a kako su riješili testove, doznajte u Provjerenom u četvrtak u 22:25!


Imat ćete priliku i sami testirati svoje znanje, pa tako i doznati biste li iz prvog pokušaja položili vozački ispit?