Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio uzrok raka crijeva

Znanstvenici očekivali donaciju od princeze Ane, ona izostala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U borbi protiv raka veliki uspjeh je rad splitskog profesora Janoša Terzića upravo objavljen u prestižnom medicinskom časopisu 'Cancer cell'. Profesor Terzić je s američkim timom suradnika otkrio uzrok nastanka raka crijeva. Znanstvenike je u Vili Dalmacija u Splitu posjetila i engleska princeza Ana.

Oboljeli i rodbina oboljelih od raka najbolje znaju kako su strašne muke i bolovi i osjećaj da nema pomoći. Sa velikim očekivanjem prati se otkriće našeg profesora Janoša Terzića sa Medicinskog fakulteta u Splitu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlokobna poslastica Slatkiš popularan među djecom može izazvati rak? Neke zemlje zabranile su upotrebu sporne tvari Redukcije Ozempica - 4 vlada nestašica Pomama za lijekom, prepisuju ga čak i stomatolozi: "Dolaze mlade djevojke koje imaju dvije tri, kile više"

Terzić je na stipendiji u Americi od 2006. godine radio na ovom projektu. Njegov američki tim pod vodstvom poznatog biologa Michaela Karina otkrio je zapravo razlog zbog kojeg se kronična upala pretvara u malignu bolest. Slično je kod svih vrsta raka.

Otkriće je jučer objavljeno u prestižnom medicinskom časopisu Cancer cell pa svijet zna za splitskog znanstvenika. U Mediteranskom institutu danas je sve bilo u znaku dočeka engleske princeze Ane.

No, najvažniji događaj u institutu ipak je dolazak donatora, poduzetnika koji ih financiraju. 28 naših poduzetnika stiglo je i danas, a ovom znanstvenom institutu doniraju godišnje ukupno oko 5 milijuna kuna. Ne daju njima baš šakom i kapom kao za dionice Hajduka, ali znanstvenici su zahvalni. Pričalo se da će i princeza Ana pomoći znanstvenike, ali o njenoj donaciji na koncu ipak nije bilo razgovora.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene