Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) Sisačko-moslavačke županije večeras je na svojoj sjednici izrazila punu potporu svojoj predsjednici Marijani Petir protiv koje je Predsjedništvo HSS-a pokrenulo disciplinski postupak zbog njenog javnog kritiziranja odluke vrha stranke da HSS u novoj Vladi ostane bez resora poljoprivrede, doznaje se od zamjenika predsjednice županijske organizacije HSS-a Željka Lenarta.


Istaknuo je da sada čekaju daljnju odluku Središnjice HSS-a, pa će onda prema tome i postupati. Rekao je da ne znaju koji su razlozi pokretanja disciplinskog postupka protiv potpredsjednice stranke i predsjednice saborskog Kluba zastupnika HSS-a ‘jer se navodi jedan široki pojam da je nanijela štetu HSS-u’. ‘Mi ne znamo zbog čega je nanijela štetu kad svi znamo da je Marijana radila jako puno u korist HSS-a i da je samo podigla rejting i prepoznatljivost stranke’, izjavio je Lenart.

Vezani članci Dan sjećanja u Petrinji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 ''Dvadeset i sedam godina nije nitko odgovarao za taj zločin. Žalosno je da je toliko ljudi tu ubijeno'' Slika nije dostupna Suspenzija nakon javnog protivljenja vrhu stranke

>> Suspenzija nakon javnog protivljenja vrhu stranke

Naveo je da je predsjednica njihove županijske organizacije Marijana Petir na Predsjedništvu HSS-a iznijela odluku svoje županijske organizacije koja je bila za to da HSS u novoj vladi Jadranke Kosor ima resor poljoprivrede i resor turizma. Predsjednik HSS-a Josip Friščić potvrdio je danas da je Predsjedništvo stranke pokrenulo disciplinski postupak protiv Petir. ‘Pokrenut je postupak za utvrđivanje odgovornosti članice Predsjedništva, zbog nepoštivanja statutarne odredbe koja govori da se neslaganje može izražavati na tijelima stranke prije donošenja odluke, a ne da se te odluke naknadno javno kritiziraju’, rekao je Friščić. Marijana Petir prošloga se tjedna javno usprotivila tome da HSS u novoj vladi ostane bez resora poljoprivrede, a danas, pak, nije davala izjave za javnost. (Hina)