Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Remont prije 12 godina

Zna se zašto se srušio MiG!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MiG Hrvatskog ratnog zrakoplovstva srušio se danas u Donjoj Lomnici uslijed zatajenja stajnog trapa.

Zatajenje stajnog trapa, uslijed čega je došlo do zapaljenja zrakoplova, najvjerojatniji je uzrok današnjeg pada borbenog zrakoplova MiG-21 kod Velike Gorice, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja

"Riječ je o zrakoplovu HRZ-a koji nije bio na remontu u Ukrajini, a prema prvim informacijama došlo je do zatajenja stajnog trapa i zapaljenja zrakoplova", navode iz MORH-a na svojim internetskim stranicama i napominju kako je zrakoplov pao na nenaseljeno područje.

Ističu kako se MiG, prilikom povratka sa zadatka, nešto prije 15 sati srušio na području Donje Lomnice kod Velike Gorice. Pilot se uspješno katapultirao i prizemljio te je pri svijesti prevezen u bolnicu na liječnički pregled.

Srušio se MIG u Donjoj Lomnici! Dijelovi padali u dvorišta obiteljskih kuća!

Iz MORH-a najavljuju kako će o svim novim informacijama vezano uz ovu zrakoplovnu nesreću promptno izvijestiti javnost.

Portali javljaju kako se radi o zrakoplovu oznake 121 koji je prije 12 godina bio na remontu u Rumunjskoj, a koji je nešto ranije danas sudjelovao u svečanom preletu nad Kninom, gdje se održala proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Mediji pišu kako je MiG letio iz Zadra prema Zagrebu, a zapalio se iznad sela Petravec. Pilot je nastavio upravljati avionom sve do školskog igrališta iznad Donje Lomnice gdje se katapultirao te prizemljio 600 metara dalje u obližnje polje. Navodno je riječ o pilotu Stanku Hrženjaku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene