Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje kampanja

Poznati analitičar tvrdi da će izbori u srijedu najviše odgovarati jednoj stranci: "Milanović je opet uspio izazvati zbrku"

Zoran Milanović - 12
Zoran Milanović - 12 Damir Krajac/Cropix
Aktualno Galerija Građani na biralištima Građani na biralištima Foto: Cropix Žarko Puhovski, politički analitirčar (Foto: Dnevnik.hr) Žarko Puhovski, politički analitirčar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović - 25 Zoran Milanović - 25 Foto: Damir Krajac/Cropix Zoran Milanović - 22 Zoran Milanović - 22 Foto: Damir Krajac/Cropix +2 Zoran Milanović - 20 Galerija 1/7 >>
Hrvati na birališta izlaze 17. travnja, u srijedu! Politički analitičar Žarko Puhovski kaže da taj datum najviše odgovara HDZ-u.

Predsjednik Zoran Milanović odredio je datum parlamentarnih izbora - Hrvati na birališta izlaze u srijedu 17. travnja. Razgovarali smo s analitičarem Žarkom Puhovskim, koji nam je rekao što misli o tome kako će se izbori usred tjedna odraziti na rezultate.

"Predsjednik Milanović opet je uspio izazvati zbrku, što je njegova temeljna politička strategija. Ta će zbrka u konačnici pomoći HDZ-u jer će izbori koji se održavaju u sredini tjedna izazvati manju izlaznost", rekao je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dan za pamćenje Obrat na obrat! Sve što trebate znati o najluđem danu u hrvatskoj političkoj povijesti

I HDZ će zbog tog datuma imati problema.

"HDZ i SDSS će biti oštećeni jer će njihove pričuvne snage iz BiH i Srbije teže izići jer tamo neće biti neradni dan, ali ni to neće biti dovoljno da ih se porazi. O tome se uvijek priča, ali riječ je o nekoliko tisuća ljudi, a u konačnici će dio ipak doći", dodao je.

Drugim će strankama srijeda još manje odgovarati. "Oporba, iako to ne želi priznati, nije spremna na izbore, a očekivana mala izlaznost odgovara HDZ-u", smatra Puhovski.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto, ilustracija 17. travnja Izborna srijeda bit će neradni dan: Doznajemo što to znači za zaposlene, hoće li raditi trgovine, škole, vrtići...

Osobno mu je draže da izbori nisu nedjeljom. "U tradiciji anglosaksonske političke i pravne misli meni je kao nevjerniku drago da se ne glasa u nedjelju jer tada ljudi s mise odlaze na biračko mjesto."

Ipak, uvjeren je, drži da će se s njima složiti svi koji su politički angažirani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene