Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

Zmajlović: Inspekcija je bila na terenu, CIOS-u su izrečene hitne mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se ne sanira požarište CIOS-u je zabranjeno dovoženje novog otpada, kao i njegovo skladištenje i obrada, rekao je za Dnevnik Nove TV ministar Mihael Zmajlović.

Inpekcija Ministarstva zaštite okoliša u utorak je obavila očevid na požarištu kod CIOS-a i izrekla hitne mjere. Zabranjeno je dovoženje novog otpada, te njegovo skladištenje i obrada, rekao je za Dnevnik Nove TV ministar Mihael Zmajlović i dodao kao je riječ o privremenoj mjeri koja će vrijediti dok se ne sanira požarište. Inspekcija je na teren izašla i u ponedjeljak, ali nisu mogli obaviti očevid dok se nisu stekli uvjeti za njegovo obavljanje.

Pročitajte i ovo Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...'' Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda

'Policajci na intervenciju u C.I.O.S. nisu imali adekvatnu zaštitnu opremu!'

Zmajlović je poručio i kako Ministarstvo redovito kontrolia i nadzire tvrtke poput CIOS-a. Glavnog krivca za incident utvrdit će, rekao je, istraga policije.

Govoreći o problemu gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, ministar je objasnio da su ovakvi incidenti podsjetnik koliko je važno urediti sustav i uvesti red. Problem se, smatra, može riješiti zajedničkim snagama i kontruktivnim, razgovorom, a jedini razlog zbog kojeg se do ovih godina nije ulazilo u rješavanje pitanja gospodarenja otpadom je nedostatak političke volje jer su to projekti koji nadilaze jedan mandat, rekao je ministar. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene