Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Komadina će predstaviti svoj izborni program


"Ovaj dokument je pokretanje otvorenog razgovora o budućnosti SDP-a", rekao je Komadina.

Vezani članci Peđa Grbin SDP će imati samo jednog kandidata za predsjednika? "Vrijeme je za zajedništvo u stranci" Zlatko Komadina Komadina za Dnevnik Nove TV otkrio hoće li se na izborima kandidirati za šefa SDP-a: "Moje je da ih organiziram"

"Cilj tih rasprava je definiranje nove političke platforme, koju ćemo tražiti u razgovoru među našim članovima", dodao je Komadina.

Cilj SDP-a treba biti učvrstiti se kao vodeća politička snaga u Hrvatskoj. "Moramo biti spremni oduprijeti se svim izazovima", istaknuo je Komadina.

"Vlada RH predvođena SDP-a htjela je učiniti puno i ima rezultate u posljednjoj godini mandata. Promjene su se dogodile prekasno da bi nam građani dali povjerenje", poručio je Komadina.

"Cilj socijaldemokracije mora biti razvoj potencijala pojedinca i razvoj potencijala društva", rekao je Komadina.

"Hrvatska počiva na malim i srednjim poduzetnicima i njima moramo ukinuti namete i smanjiti barijere. Bez ekonomskog rasta ne možemo zadržati ovu razinu potrošnje", kaže Komadina.

Komadina je istaknuo da Hrvatska može izvoziti puno više hrane nego što nam je potrebno, a mi je danas, nažalost, uvozimo i ne koristimo dovoljno resurse.

"Socijaldemokracija i neoliberalizam počivaju na različitim ishodima i završavaju različitim posljedicama. Socijaldemokracija počiva na solidarnosti. Neoliberalizam rezultira većoj neravnopravnosti među građanima", smatra Komadina.

Komadina je ponovio da je antifašizam vrijednost SDP-a, koje se ta stranka ne smije niti neće sramiti.

"Duboko sam uvjeren da SDP-u treba novi statut i novi program. Da bismo mijenjali društvo, prvo moramo mijenjati sebe. Statut ćemo po mom dubokom uvjerenju pisati zajedno. Potrebno je veće sudjelovanje članova u donošenju odluka", rekao je Komadina.

"Pokrenut ću raspravu o proširenju modela jedan član-jedan glas i na druge razine izbora. Otvorit ću raspravu i za poštivanje onoga što smo sami donosili, a to je ravnopravno učešće žena i mladih", poručio je Komadina.

Na novinarsko pitanje oko najnovijih događaja, vezanih za ministra branitelja Miju Crnoju i prosvjed kojeg je organizirala HVIDRA, Komadina odgovara kako je on za slobodu govora, ali ne i za ksenofobiju.

"Veličanje pokreta koji su donijeli toliko zla Hrvatskoj i Europi nemaju mjesta u demokratskoj Hrvatskoj", kaže Komadina.

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji se službeno kandidirao za predsjednika stranke, predstalja na konferenciji za medije smjernice svog izbornog programa.

Pravo kandidature na tu, ali i druge stranačke dužnosti, imaju svi članovi SDP-a, a moraju ih podnijeti do kraja ovog tjedna.

Prošlog tjedna Glavni odbor SDP-a odlučio je da se prvi krug izbora za predsjednika stranke održi 2. travnja, a eventualni drugi krug 9. travnja.