Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napao gradonačelnika

Hasanbegović prozvao Bandića zbog susreta s Palmom: "Tražim ispriku ili odlazimo sa sjednice"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) u ponedjeljak je, u nastavku sjednice zagrebačke Gradske skupštine, od gradonačelnika Milana Bandića zatražio da se Zagrepčanima ispriča zbog prošlotjednog sastanka s predsjednikom Skupštine srbijanskog grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom, zaprijetivši napuštanjem sjednice ukoliko isprika izostane.

"U znak prosvjeda zbog ovog gradonačelnikovog moralnog i političkog ispada, Klub Neovisni za Hrvatsku traži gradonačelnikovu ispriku građanima Zagreba, a ukoliko ona izostane napustit će današnju sjednicu Skupštine. Gospodo i gospođe zastupnici iz većine, iz skupštinske oporbe imate kvorum, presložite se u hodu i nastavite s radom. Spasiba", poručio je Hasanbegović nakon stanke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvješće o njegovu radu Bandić na Skupštini: ''Samo budala želi slušati hvalospjeve na svoj račun, pa bih se ja poštedio tih slušanja'' Slika nije dostupna maras održao konferenciju ''Bandić će potrošiti stotinu tisuća kuna na izvanrednu sjednicu skupštine. Nema razloga zašto to ne bi moglo čekati.''

Naglasio je kako je Marković Palma, manje od dva tjedna prije nego što će u Zagrebu "prodavati jugoslavensku pomirbenu pozu", u Jagodini srbijanske generale i admirale proglasio nacionalnim junacima te pravednicima koje je Haag osudio kao nevine žrtve.

"Tko su ti generalski vitezovi kojima se obratio Palma? Među ostalima, general Vinko Pandurević, osuđeni zapovjednik Mladićeve vojske za sudjelovanje u srebreničkom genocidu, general Vladimir Lazarević osuđen za deportacije i zločine nad kosovskim Albancima, i na kraju vukovarski krvnik Veselin Šljivančanin", rekao je Hasanbegović.

Nakon stanke, Odbor za Statut, Poslovnik i propise donio je mišljenje da stanka koju su zatražili Neovisni nije bila opravdana, jer se radilo o tematici koja nema veze s točkama sjednice Skupštine.

Nakon toga Klub BM 365 - Stranka rada i solidarnosti, Zelene liste i Narodne stranke - Reformista te Klub zastupnika lijevog bloka zatražio je stanku kako bi razmotrili stajalište Odbora za statut. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene