Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović razišli su se u srpnju. Esih je ostala u Nezavisnima za Hrvatsku, stranci koju su zajedno osnovali, a Hasanbegović je u novi Blok poveo nekoliko bivših članova.

Galerija


Osnivački sabor nove stranke Zlatka Hasanbegovića sastat će se u 11 sati u Zagrebu kako bi oformili Blok za Hrvatsku.

Vezani članci Slika nije dostupna Pančić: Osniva se nova socijaldemokratska stranka Slika nije dostupna 'Nesnošljivost u SDP-u': Pančić osniva novu stranku

Ova desna politička stranka nastaje nakon što se Hasanbegović u srpnju razišao s Brunom Esih i napustio njihovu stranku Nezavisni za Hrvatsku. Priljučit će mu se još neki bivši članovi Nezavisnih poput Tomislava Jonjića i Ane Lederer, piše Jutarnji.

Bruna Esih u rujnu je kao razloge razlaza od Hasanbegovića navela uvrede na njen račun od strane Hasanbegovićevih prijatelja.

"Radi se o pritisku Hasanbegovićevih prijatelja koji su smatrali da stranku ne može voditi osoba u suknji, to sad biram riječi koje su primjerene, iako su izvorno to bile najgore uvrede na moj račun i napad na moj osobni integritet. O ucjenama da stranka neće imati medijsku potporu ako se ne podredi planovima raznih TV voditelja i njihovih mentora već sam govorila, a ja sam pritom označena kao glavna prepreka i meta", rekla je tad Esih.