Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović razišli su se u srpnju. Esih je ostala u Nezavisnima za Hrvatsku, stranci koju su zajedno osnovali, a Hasanbegović je u novi Blok poveo nekoliko bivših članova.

Galerija


Osnivački sabor nove stranke Zlatka Hasanbegovića sastat će se u 11 sati u Zagrebu kako bi oformili Blok za Hrvatsku.

Vezani članci Ivan Penava predstavio novu stranku Penava osnovao stranku, dobrobit Vukovara usporedio s Banovinom: ''Ako vam je potres bio poziv za reakciju, vjerujte mi, ovo je 10 puta gore'' Slika nije dostupna Najavljeno osnivanje nove političke stranke srpskog predznaka

Ova desna politička stranka nastaje nakon što se Hasanbegović u srpnju razišao s Brunom Esih i napustio njihovu stranku Nezavisni za Hrvatsku. Priljučit će mu se još neki bivši članovi Nezavisnih poput Tomislava Jonjića i Ane Lederer, piše Jutarnji.

Bruna Esih u rujnu je kao razloge razlaza od Hasanbegovića navela uvrede na njen račun od strane Hasanbegovićevih prijatelja.

"Radi se o pritisku Hasanbegovićevih prijatelja koji su smatrali da stranku ne može voditi osoba u suknji, to sad biram riječi koje su primjerene, iako su izvorno to bile najgore uvrede na moj račun i napad na moj osobni integritet. O ucjenama da stranka neće imati medijsku potporu ako se ne podredi planovima raznih TV voditelja i njihovih mentora već sam govorila, a ja sam pritom označena kao glavna prepreka i meta", rekla je tad Esih.