Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak suđenja

Zlatko Gledec se ne osjeća krivim za zouporabu položaja i ovlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pomoćnik ministra unutarnjih poslova Zlatko Gledec kazao je danas na zagrebačkom Županijskom sudu da se ne osjeća krivim za zlouporabe položaja i ovlasti, koje mu na teret stavlja Općinsko državno odvjetništvo.

U optužnici pročitanoj na početku suđenja Gledeca se tereti da je 2004. kao pomoćnik ministra unutarnjih poslova za kadrovske, pravne, financijske i tehničke poslove Jurici Šoiću omogućio ostvarivanje starosne mirovine na koju nije imao pravo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Slavonskog Broda u London Britanska kraljica pozvala Mariju Kirin na kraljevsko vjenčanje Slika nije dostupna Kirinov pomoćnik zlostavlja suprugu?

Tužiteljstvo tvrdi da je Gledec pogodovao Šoiću tako što ga je primio u državnu službu i rasporedio na mjesto vođe sektora u jednoj policijskoj postaji. To je učinio iako je bio svjestan okolnosti zbog kojih Šoića nije smio zaposliti, a koje su suprotne Zakonu o državnim službenicima i namještenicima, stoji u optužnici.

Gledeca smijenio Ivica Kirin

Prvi svjedok Ante Delipetar, Gledecu podređeni načelnik Uprave za pravna i kadrovska pitanja, kazao je da ne zna pod kojim je okolnostima došlo do sastavljanja rješenja za zaposlenje, budući je Šioć ranije dobio otkaz. No, na Gledecovo je pitanje potvrdio da je u to vrijeme na snazi bila Vladina odluka o zaposlenju bez natječaja policajaca koji su se ranije vodili kao neraspoređeni.

Delipetar je dodao i da je u MUP zatekao još stotinu rješenja za zaposlenje bez provedenog natječaja, o čemu je obavijestio unutarnju kontrolu. Gledeca je s dužnosti u MUP-u smijenio ministar Ivica Kirin, a kao razlog smjene u medijima se spominjala afera povezana s obiteljskim nasiljem.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene