Aktivisti Živog zida posadili su dvije magnolije kod Meštrovićeva paviljona.

Galerija


Živi zid je na neobičan način izrazio bunt protiv nedavno obnovljenog Trga žrtava fašizma, odnosno središnjeg dijela trga s Meštrovićevim paviljonom. Naime, nekoliko aktivista Živoga zida otkopalo je travu kako bi zasadilo dvije magnolije. Svoju akciju nazvali su "Vraćamo magnolije Zagrebu – Izraz prkosa bezakonju i diktaturi Bandića".

Vezani članci Ivan Pernar Podignuta optužnica protiv Ivana Pernara zbog krivotvorenja statuta Živog zida Ivan Vilibor Sinčić ''Meni je još u glavi onaj nesretni Bošnjaković'': Sinčić pomiješao ministre pa opleo po pogrešnom čovjeku

Ubrzo nakon njihova performansa legitimirala ih je policija.

Tihomir Lukanić iz Živog zida rekao je da su magnolije posadili na onom istom mjestu gdje su bile, kako je rekao, i prije Bandićeve devastacije. "Brojni građani bunili su se protiv devastacije, a mi smo htjeli pokazati kako bi se trebalo raditi i na koji bi način građani trebali izražavati svoje nezadovoljstvo. Nadamo se da ćemo na proljeće uživati u hladu ovih magnolija. Ovo je čin prkosa i inata kriminalnoj politici i bezakonju u gradu koji je pod patronatom jednog čovjeka. Bandiću uskoro istječe politička i biološka energija, a mi ćemo se boriti svim sredstvima", rekao je.

Podsjećamo, dovršeni radovi na obnovi Trga od početka su pratile kontroverze, pobuna građana, zgražanje stručnjaka te sumnje u transparentnost i zakonitost čitavog projekta, zbog čega su podignute kaznene prijave protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.