Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živi zid:

'Lalovčev jeftini marketinški trik slomit će se na leđima građana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranke koje su ovisne o bankama nikad neće stati u zaštitu građana, navodi Živi zid u priopćenju .

Živi zid ponovno je u utorak ustvrdio da je rješenje ministra financija Borisa Lalovca za kredite u "švicarcima" jeftini marketinški predizborni trik koji će se na kraju slomiti na leđima građana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SINČIĆ O KOALICIJI 'Ni s HDZ-om ni s SDP-om, nikada, nikako, oni su lopovi, ukrali su milijarde naših kuna' Slika nije dostupna Rezanje Živi zid za smanjenje privilegija političara

Stranke koje su ovisne o bankama nikad neće stati u zaštitu građana, navodi Živi zid u priopćenju i poziva korisnike kredita s valutnom klauzulom da glasuju za Živi zid jer im nijedna druga politička opcija u Hrvatskoj ne namjerava iskreno pomoći.

Treće političke opcije u Hrvatskoj: Inovativne, progresivne i - izbirljive

Naše je rješenje vrlo jednostavno: ukidanje valutne klauzule, moratorij na sve ovrhe i deložacije, konverzija svih kredita u kunske s tečajem na dan uzimanja kredita , povrat preplaćenih iznosa, povrat otetog onima koji nisu mogli plaćati prevelike anuitete, osnivanje komisije za utvrđivanja odgovornosti za nastanak cijele pljačke, kazneni progon svih banaka i odgovornih osoba u njima, koje su dokazano sudjelovale u megaprijevari putem švicarskog franka, ističe Živi zid.

Ustavni sud ne može biti iznad interesa naroda, pa ako podrži banke onda ga građani više ne bi trebali priznavati. Strane banke izvršile su agresiju na Hrvatsku i njezine građane, a svi koji podržavaju rad takvih banka su agresori na Hrvatsku, poručuje Živi zid i obećava kako neće dopustiti da se hrvatski građani u 21. stoljeću tretiraju kao robovi.

Sinčić: Živi zid na izborima nastupa samostalno

Živi zid će na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno, a svoje će izborne liste imati u svim izbornim jedinicama, izjavio predsjednik Živog zida Vilibor Sinčić prigodom otvaranja ureda stranke u Sisku.

Živi zid za smanjenje privilegija političara

Sinčić je ustvrdio kako stranka na izborima očekuje sjajan izborni rezultat. "Naša je želja da na ove prostore vratimo normalan život. Očito je došlo vrijeme promjena. Među našim aktivistima vlada naglašeni izborni optimizam, jer djelujemo u interesu građana. Naš izborni program je u funkciji građana, pa neke naše ideje čak svojataju i druge stranke. Za nas je čovjek ispred kapitala i infrastrukture. Ako će buduću vladu sastavljati Milanović ili Karamarko, očekuje nas financijski masakr. Na našim će listama biti ljudi od povjerenja, ali sigurno neće biti uhljeba", rekao je Sinčić.
Predsjednik Živog zida je spomenuo i glavne točke izbornog programa, među kojima su najvažniji pravosudna reforma, promjene u radu Narodne banke, uz promejnu monetarne politike i guvernera, zatim stvaranje povoljnijih uvjeta za razvoj gospodarstva, novi socijalni paket mjera, te reforma Izbornog zakona.

Na otvorenju novog ureda u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog, za koji su rekli da će služiti ponajprije građanima, aktivisti Živog zida su spomenli kako prostor nisu dobili od Grada Siska, kao druge stranke, već su ga sami pronašli i unajmili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene