Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U cijeloj zemlji osjetno hladnije

ZIMA SE VRATILA Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi adventski vikend je iza nas, a vrijeme se u pravom trenutku promijenilo. Od onog proljetnog, uz koje, da je potrajalo sigurno ne bismo mogli uživati u predbožićnom ugođaju, došli smo do onog pravog zimskog.

U cijeloj zemlji je osjetno hladnije, a u utorak će biti još i više, zapravo čini se da će utorak biti najhladniji dan ovog tjedna. Na Jadranu će i u utorak vrijeme obilježavati jaka i olujna bura, na sreću već će u srijedu oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Ovu naglu promjenu vremena, zahladnjenje te jak vjetar donio nam je anticiklonalni greben čiji utjecaj sve više jača.

Još malo hladnije

A u takvim okolnostima i u utorak ostaje stabilno, gotovo jednako vjetrovito te još malo hladnije. No krenimo redom. Dakle, i u utorak pretežno sunčano, jedino u gorju oblačnije, mogla bi zalepršati i koja snježna pahulja. Na kopnu uz umjeren sjeveroistočnjak, u gorju i s jakim udarima, a na Jadranu buru - jaku, olujnu, podno Velebita i s orkanskim udarima... Jutarnja temperatura još niža od današnje u unutrašnjosti i do 5,6 stupnjeva ispod nule, na moru od 0 do najviše 6.

U nastavku dana ostaje slično vrijeme, dakle pretežno sunčano, vjetar će ipak biti slabiji u odnosu na jutro, ali trebat će vam topla odjeća jer nas očekuje najviše 3 stupnja. I na istoku slično, sunca neće nedostajati, ali ono ovaj put ipak neće baš ni grijati, to će biti ono zubato zimsko sunce, temperatura i ovdje do 3 stupnja.

I i utorak će vrijeme na sjevernom Jadranu i u gorju obilježavati jak vjetar, u gorju sjeveroistočnjak, a na Jadranu bura, podno velebita na udare i orkanska. I ovdje će biti pretežno sunčano te hladno, u gorju ponegdje ni maksimalna temperatura neće biti u plusu, a na Jadranu se očekuje najviše 7 stupnjeva. I na jugu stabilno, sunčano i vjetrovito uz jaku, ponegdje i olujnu buru. I ovdje još hladnije - od 4 do 8 stupnjeva.

I idućih dana stabilno i hladno

Idućih dana ostaje stabilno i hladno, temperature će biti nešto više od sutrašnjih, ali i dalje će najniža biti ispod nule pa, iako će biometeorloške prilike napokon biti povoljne, treba pripaziti na hladnoću.

I na Jadranu u srijedu stabilno i sunčano te manje vjetrovito, u popodnevnim satima će bura okrenuti na sjeverozapadnjak... Od četvrtka promjenjivo, a u petak bi moglo pasti i malo kiše.

Dakle, vratilo nam se ono zdravije zimsko vrijeme, osjetno je hladnije, a tako će ostati i dalje. Ako se spremate na put prema moru, pripazite na jak vjetar jer će u utorak još biti jake i olujne bure.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene