Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštra zima zadala udarac

Zima ih vratila u prošlost: Lika bez struje, vode...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lika je u mraku. Više od 3 tisuće kućanstava ostalo je bez struje. Od velike hladnoće i leda pucaju dalekovodi i stabla. Šteta je velika, a neka mjesta ostala su i bez vode.

Lička zima pokazala je svoje pravo lice. Ovaj dio Hrvatske doslovce je zaleđen. Zbog ledene kiše i snijega pucaju čak i betonski dalekovodi. Oko 3000 obitelji ostalo je bez električne energije. Unatoč velikim naporima radnika Elektre taj broj raste iz sata u sat.

Pročitajte i ovo Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode" Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

Od struje danas nažalost ništa, a dio Like ostao je i bez vode. Stradale su šume, stabla pucaju pod teretom leda. Ovakvu jaku zimu Ličani su zadnji put doživjeli prije 24 godine. Za područje Lovinca proglašena je elementarna nepogoda. Štete se još zbrajaju, no gubitak šumskog fonda ne može se nadoknaditi. U nadi da će se što prije vratiti u 21. stoljeće Ličani će ovu večer dočekati kao nekad uz toplo ognjište i svjetlost svijeća.

No, ledena kiša nije iznenadila zimsku službu Gorskoga kotara. Problema u odvijanju cestovnog prometa nije bilo. A nisu zabilježeni ni padovi i lomovi po skliskom pločniku. Gorani su očito naviknuti na niske temperature i led. Već mjesec dana temperatura zraka u Gorskome kotaru nije se popela iznad ništice, a cestari imaju pune ruke posla. No većina lokalnih cesta je prohodna. Zabrane su se tijekom dana ukidale.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene