Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti oštro je osudilo insinuacije predsjednika Samostalne demokratske stranke Vojislava Stanimirovića kako rat u Vukovaru nisu započeli Srbi.


On je izjavio kako su među ranjenicima odvedenim iz vukovarske bolnice na Ovčaru bili pripadnici oružanih snaga koji su preobukli u bolesnike. 'Oštro osuđujemo Stanimirovićev pokušaj manipulacije povijesnim činjenicama i obmanjivanja javnosti, kako hrvatske tako i srpske', stoji u priopćenju Ministarstva.

Vezani članci Jedan je od najpoznatijih branitelja Vukovara Stipe Mlinarić Ćipe otkrio kako danas gleda na žrtvu Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 "Za devet mjeseci logora i svoju patnju im sve opraštam, ali brata su mi ubili kao psa. To ne mogu oprostiti" Dan sjećanja u Petrinji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 ''Dvadeset i sedam godina nije nitko odgovarao za taj zločin. Žalosno je da je toliko ljudi tu ubijeno''

Poručuju da Stanimirović baca sjenu na napore dviju država koje žele ojačati odnose i riješiti brojna pitanja, među kojima se ističu sudbine nestalih osoba. 'Zgroženi smo činjenicom da si bivši saborski zastupnik i čelnik političke stranke registrirane u Republici Hrvatskoj daje za pravo na takav način narušavati dostojanstvo Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, među kojima je bilo i onih srpske nacionalnosti, koji su na vrijeme spoznali tko je žrtva, a tko agresor', smatraju u Ministarstvu.

>> Stanimirović: Na Ovčaru su odvedeni vojnici

Prozivanje hrvatskih branitelja, koji su odvedeni iz vukovarske ratne bolnice, smatraju krajnje nemoralnim, te dodaju da se na taj način omalovažavaju njihove žrtve, ali i žrtve civila.