Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo branitelja osuđuje

'Zgroženi smo Stanimirovićevim izjavama o Vukovaru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti oštro je osudilo insinuacije predsjednika Samostalne demokratske stranke Vojislava Stanimirovića kako rat u Vukovaru nisu započeli Srbi.

On je izjavio kako su među ranjenicima odvedenim iz vukovarske bolnice na Ovčaru bili pripadnici oružanih snaga koji su preobukli u bolesnike. 'Oštro osuđujemo Stanimirovićev pokušaj manipulacije povijesnim činjenicama i obmanjivanja javnosti, kako hrvatske tako i srpske', stoji u priopćenju Ministarstva.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Slika nije dostupna Objavio portal Politika Imena branitelja koje navodno traži Srbija objavljena na internetu

Poručuju da Stanimirović baca sjenu na napore dviju država koje žele ojačati odnose i riješiti brojna pitanja, među kojima se ističu sudbine nestalih osoba. 'Zgroženi smo činjenicom da si bivši saborski zastupnik i čelnik političke stranke registrirane u Republici Hrvatskoj daje za pravo na takav način narušavati dostojanstvo Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, među kojima je bilo i onih srpske nacionalnosti, koji su na vrijeme spoznali tko je žrtva, a tko agresor', smatraju u Ministarstvu.

>> Stanimirović: Na Ovčaru su odvedeni vojnici

Prozivanje hrvatskih branitelja, koji su odvedeni iz vukovarske ratne bolnice, smatraju krajnje nemoralnim, te dodaju da se na taj način omalovažavaju njihove žrtve, ali i žrtve civila.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene