Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razgovori o hrvatskom i slovenskom odgovoru na kompromisni konačni prijedlog za rješenje graničnog prijepora povjerenika za proširenje Ollija Rehna prekinuti su nakon što se u sjedištu Europske komisije oglasio požarni alarm.


Požarni alarm se oglasio samo devet dana nakon što je požar u toj zgradi izazvao velike štete. 'Nakon što se oglasio alarm sastanak je prekinut, jer to uvijek treba uzeti ozbiljno, tako da smo morali napustiti zgradu. Nastavit ćemo razgovore u nekoj drugoj zgradi', izjavio je povjerenik Rehn novinarima ispred sjedišta Komisije, koje je u potpunosti evakuirano. U trenutku kada se oglasio alarm nešto prije 11.30 sati, Rehn je razgovarao sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom, a šef hrvatske diplomacije Gordan Jandroković bio je na putu prema zgradi Europske komisije.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Završetak pregovora u lipnju je vrlo ambiciozan cilj' Slika nije dostupna 'Pregovore možete završiti potkraj prvog polugodišta 2011.'

Za vrijeme evakuacije članovi hrvatske delegacije naišli su na ozlijeđenog muškarca. Njemu su bile opečene ruke, a u pomoć mu je priskočio naš veleposlanik Branko Baričević. Baričević, inače liječnik, vodom mu je polio ruke do dalaska liječničke ekipe. Rehn je sastanak s delegacijama prebacio u drugu zgradu.

Glasnogovornik Komisije Johannes Laitenberger rekao je da se požarni alarm oglasio zbog istjecanja vruće vode, pri čemu je jedan radnik koji je radio na otklanjanju posljedica od požara od prije devet dana zadobio opekline po rukama i nogama.

Nije bilo znakova požara

Nešto prije 11.00 sati, Rehnova glasnogovornica Krisztina Nagy rekla je da počeo trojni sastanak Rehna, Jandrokovića i Žbogara. Nitko od novinara koji su se zatekli u zgradi Berlaymont nije uočio nikakve znakove požara. Glasnogovornik bruxelleskih vatrogasaca je rekao da je poslao pet vatrogasnih vozila nakon što se oglasio alarm. Utvrđeno je da je alarme uključilo izbijanje vruće pare, a kako opasnosti za ljude nije bilo, zgrada je uskoro ponovno otvorena.

'Nakon što se oglasio alarm sastanak je prekinut, jer to uvijek treba uzeti ozbiljno, tako da smo morali napustiti zgradu. Nastavit ćemo razgovore u nekoj drugoj zgradi', izjavio je povjerenik Rehn novinarima ispred sjedišta Komisije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju