Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gašenje ovisi o vremenskim prilikama

Zgarište spaljenog Brača vatrogasci će čuvati još najmanje tjedan dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katastrofalni požar na Braču koji je opustošio oko 4.000 hektara guste borove šume, trave i niskog raslinja, iako je ugašen i dalje drži vatrogasce na terenu.

Zgarište požara, za kojeg vatrogasci s mjesta događaja kažu kako se radi o najvećem požaru na našoj obali u posljednjih nekoliko desetljeća, još uvijek osiguravaju brojne vatrogasne snage.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Kako doznajemo, čuvanje zgarišta moglo bi potrajati nekoliko dana, sve dok se potpuno ne prestanu pojavljivati plamenovi i dim. 'Zgarište se polako hladi, ali je još relativno toplo i potpuno gašenje ovisit će o vremenu, posebno vjetru. Vatrogasci će čuvati zgarište još najmanje tjedan dana', rekao je za Dnevnik.hr zapovjednik Pavičić koji se nalazi na terenu.

Samo jučer su vatrogasci gasili između 20 i 30 izdimljavanja, a teško je predvidjeti koliko bi vremena moglo proći do potpunog gašenja. Pavičić je dodao kako i sada malo puše vjetar i podsjetio da su i visoke temperature.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je kako kako se snage s požarišta postupno otpuštaju te da je stanje mirno. Podsjetimo, zbog velikog požara Brač su posjetili premijerka Jadranka Kosor i ministar Damir Bajs.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene