Katastrofalni požar na Braču koji je opustošio oko 4.000 hektara guste borove šume, trave i niskog raslinja, iako je ugašen i dalje drži vatrogasce na terenu.


Zgarište požara, za kojeg vatrogasci s mjesta događaja kažu kako se radi o najvećem požaru na našoj obali u posljednjih nekoliko desetljeća, još uvijek osiguravaju brojne vatrogasne snage.

Vezani članci Zagreb: Tijekom noći izgorio BMW - 5 Na Medveščaku u noći izgorio BMW: Policija istražuje požar Vatrogasci na terenu, ilustracija Ugašen požar na Braču: ''Mogu reći da nam je vjetar danas išao u prilog''

Kako doznajemo, čuvanje zgarišta moglo bi potrajati nekoliko dana, sve dok se potpuno ne prestanu pojavljivati plamenovi i dim. 'Zgarište se polako hladi, ali je još relativno toplo i potpuno gašenje ovisit će o vremenu, posebno vjetru. Vatrogasci će čuvati zgarište još najmanje tjedan dana', rekao je za Dnevnik.hr zapovjednik Pavičić koji se nalazi na terenu.

Samo jučer su vatrogasci gasili između 20 i 30 izdimljavanja, a teško je predvidjeti koliko bi vremena moglo proći do potpunog gašenja. Pavičić je dodao kako i sada malo puše vjetar i podsjetio da su i visoke temperature.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je kako kako se snage s požarišta postupno otpuštaju te da je stanje mirno. Podsjetimo, zbog velikog požara Brač su posjetili premijerka Jadranka Kosor i ministar Damir Bajs.