Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeđao tvrtku u kojoj radi

ZET-ovcu zbog uvredljivih postova na Facebooku prijeti otkaz!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rješenju koje je potpisao Dubravko Baričević, voditelj podružnice ZET-a, navodi se da je N. B. na svom profilu 'uvredljivo, neprimjereno i zlonamjerno' pisao protiv tvrtke u kojoj radi, kolega i pretpostavljenih.

Zbog negativnih komentara na svom profilu na Facebooku zaposlenik ZET-a N. B., referent za prometnu signalizaciju u Prometu tramvaja Dubrava, dobio je opomenu pred otkaz, javlja portal Zagrebancija.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

U rješenju koje je potpisao Dubravko Baričević, voditelj podružnice ZET-a, navodi se da je N. B. kontinuirano od 13. do 21. lipnja ove godine na svom profilu 'uvredljivo, neprimjereno i zlonamjerno' pisao protiv tvrtke u kojoj radi, kolega i pretpostavljenih. Također se navodi da je svojim postovima poticao glasine, narušavao radnu atmosferu i štetio ugledu tvrtke.

U ZET-u mu posebno zamjeraju što je komentare pisao za vrijeme radnog vremena. Ističu da su ga pretpostavljeni nekoliko puta upozoravali da to ne čini, no N. B. se na ta upozorenja nije osvrtao. U ZET-u ističu da je N. B. time prekršio Zakon o radu, temeljni kolektivni ugovor Holdinga, Etički kodeks i pravilnik o komunikaciji.

'Radi zaštite dostojanstva zaposlenika ne mogu govoriti o identitetu, ali mogu potvrditi da je naša pravna služba provjerila i utvrdila da je jedan zaposlenik prekršio nekoliko akata', kazao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene