Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i vlasnik

Žrtva napada psa s Ksavera: ''Gurnuo me s obje šape, pa zgrabio prvo za jednu, onda za drugu ruku''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je više ljudi zatražilo medicinsku pomoć zbog napada psa, poznato je više detalja o samom događaju. Oglasili su se vlasnik psa i jedna žena.

''Nije točno da je moja supruga šetala psa. Pas je cijeli dan u kući, bio je na povodcu, jer smo imali majstore. Oko 16 sati majstori su završili, pas je spavao, ona je išla baciti smeće, vrata su ostala otvorena i pas je pobjegao'', ispričao je 62-godišnjak za 24 sata.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Njegov pas Otto u utorak poslijepodne na zagrebačkom Ksaveru napao je pet i ugrizao četvero ljudi. Profesorica S. K. (64) ispričala je svoj susret s Ottom.

''Hodala sam kaskadama, bila sam na trećoj etaži i vidjela vlasnicu kako sjedi na stepenicama. Uz nju je bio taj mladi pas znatno uznemiren. Znam s psima pa sam znala da mu ne smijem okretati leđa. On je hodao oko vlasnice, koja je sjedila kao zombi, crnog lica i uplakanih očiju. Bila sam na prvoj stepenici kad me pas gurnuo s obje šape. Potom me zgrabio prvo za jednu, potom za drugu ruku, no nije me ugrizao, samo zaslinio'', ispričala je.

''Znala sam da moram stajati mirno i ne raditi nikakve pokrete. Pas je tad počeo bježati, dok vlasnica uopće nije reagirala. Onda je krenula za njim i dvaput pala'', dodaje profesorica.

Pas je nakon toga napao još nekoliko ljudi, navodno čak devet, a četvero je ugrizao. Ozljede su im sanirali u Klinici za traumatologiju gdje su utvrdili da su samo lakše ozlijeđeni. Otto je trenutno u Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu na promatranju.

Navodno je pas već napadao ljude 2018. i 2016.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene