Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je nedavno zatražio razrješenje s dužnosti saborskog zastupnika, bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo podnio je ostavku i na članstvo u SDP-u, zbog pravomoćne presude kojom je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog pokušaja podmićivanja gradskih vijećnika.


"Dobio sam danas mail od Željka Sabe u kojem mi je potvrdio kako je sinoć podnio ostavku i na članstvu u SDP-u, a kao razlog ostavke naveo je da ne želi biti moralno optrećenje stranci, nakon što je Vrhovni sud potvrdio presudu osječkog Županijskog suda u njegovom slučaju", potvrdio je u četvrtak predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

Vezani članci Patrik Šegota - 1 Patrik Šegota povlači ostavku s mjesta direktora Gradskih groblja i najavljuje tužbu. Holding: "Nismo primili nikakav zahtjev" Željko Sabo i Mislav Bago - 1 Željko Sabo o zahtjevu novog šefa SDP-a i svojoj sudbini u stranci: "Moj primjer, zašto sam osuđen, trebao bi biti našoj stranci jedan ogledan primjer političke likvidacije"

Vukovarski SDP je o slučaju Željka Sabe raspravljao na sjednici gradske stranačke organizacije prošloga ponedjeljka, ali nije odlučivao o prijedlogu za njegovim isključenjem iz stranke. Sada, nakon što je Sabo sam podnio ostavku, više nema niti potrebe niti će gradska organizacija o njegovoj ostavci raspravljati, rekao je Bošnjak.

Milanović nije izbacio Sabu iz stranke, odluku prebacio na vukovarski ogranak

"U neku ruku smo i zahvalni Željku Sabi što je podnio ostavku, jer je time iskazao visoku moralnost i odanost SDP-u, ne želeći svojim slučajem opterećivati cijelu stranku", istaknuo je. Napomenuo je da Sabo, nakon što izdrži određenu mu zatvorsku kaznu, može ponovno zatražiti učlanjenje u SDP.

Željko Sabo već danim izbjegava kontakt s novinarima, te se ne javlja na njihove pozive.

Vrhovni sud nedavno je potvrdio presudu osječkoga Županijskog suda za dva slučaja podimićivanja vijećnika vukovarskog Gradskog vijeća, s tim da je Sabi prvostupanjsku kaznu od 16 mjeseci zatvora izmijenio u osam mjeseci zatvora i osam uvjetno.

Početkom tjedna predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko izjavio je kako mu je Sabo poslao e-mail s ostavkom na dužnost saborskog zastupnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook