Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenje na pomolu?

Gradonačelnik Sabo iznio novi prijedlog o ćirilici u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo iznio je novi prijedlog o uporabi ćiriličnog pisma u tom gradu.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) izjavio je danas novinarima kako je na sastanku koji su prošlog tjedna u Vukovaru održali premijer Zoran Milanović i članovi Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara 'iznio inicijativu' po kojoj bi se u sklopu izmjena Statuta grada Vukovara 'iznjedrilo' rješenje da se od dvojezičnosti izuzmu gradske ustanove te nazivi ulica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer ne može doći Stožer najavio termin novog sastanka s Vladom, Vlada demantira Slika nije dostupna O dogovoru u Vukovaru Josipović: Potvrdila se teza da razgovor nije podrška neredima

>> Vukovar: Postavljaju se tri dvojezične ploče na zgradu suda

Ono što je iz područaja primjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina poštovali bismo tako da se na državne institucije postave dvojezični natpisi, a na ustanovama kojima upravlja grad Vukovar i na pločama s nazivima ulicama te na ulazima i izlazima iz grada ostali bi latinični natpisi, rekao je Sabo.

Istaknuo je kako vjeruje da bi se prihvaćanjem tog prijedloga mogli završiti prijepori u Vukovaru u vezi s uvođenjem dvojezičnosti, a koji, po njegovim riječima, ozbiljno prijete miru i suživotu u tome gradu.

Sabo je to izjavio na konferenciji za novinare koju je sazvao u povodu današnje sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskoga sabora.

Glasnogovornik Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Igor Gavrić izjavio je za Hinu kako taj stožer ne podupire Sabinu inicijativu te kako je stajalište tog stožera i građana Vukovara da nijedna dvojezična ploča nije dobrodošla u grad Vukovar.

'To je, uostalom, i protuustavno i protuzakonito, a i u suprotnosti je s našom inicijativom za proglašenje Vukovara mjestom posebnog pijeteta od koje ne odustajemo', istaknuo je Gavrić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene