Potpredsjednik Sabora Željko Reiner, uz političku, u subotu će dobiti još jednu - vjersku funkciju. Postaje vitez Viteškog Reda Svetog Groba Jeruzalemskog. Geslo reda je ''Bog to želi'', a u članstvo se primaju i žene.


Od mjesta potpredsjednika Sabora - do viteza. I to Viteškog Reda Svetog Groba Jeruzalemskog. U zagrebačkoj katedrali, vitezom će ga u subotu proglasiti američki biskup O'Brien, veliki meštar viteškog reda. Željko Reiner će biti jedan od 9 vitezova.

Vezani članci Ivan Pernar (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Živi zid i dalje bez komentara, Peđa Grbin poručuje: "Nije normalno da gospodin Pernar šeće iz stranke u stranku" Željko Reiner (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Reiner: "HDZ o prijevremenim izborima ne razmišlja, ali je spreman, Bandićevi prijedlozi nisu ucjena"

Vitez i akademik Željko Reiner izravno će biti podređen Svetom Ocu papi, a posljednje tri godine prolazio je duhovnu obnovu i pripremao se za viteštvo.

Vitezom ili damom, može postati onaj tko živi uzoran kršćanski život. Najpoznatiji hrvatski vitez bio je Alojzije Stepinac.

Vitezovi moraju plaćati i neki oblik članarine. Dužnost svakog viteza je posjetiti svetu zemlju i uvjeriti kršćane u važnost njihova ostanka u svetoj zemlji. Red je nastao 1103. godine, a vitezovi nose bijeli plašt.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr