Potpredsjednik Sabora Željko Reiner, uz političku, u subotu će dobiti još jednu - vjersku funkciju. Postaje vitez Viteškog Reda Svetog Groba Jeruzalemskog. Geslo reda je ''Bog to želi'', a u članstvo se primaju i žene.


Od mjesta potpredsjednika Sabora - do viteza. I to Viteškog Reda Svetog Groba Jeruzalemskog. U zagrebačkoj katedrali, vitezom će ga u subotu proglasiti američki biskup O'Brien, veliki meštar viteškog reda. Željko Reiner će biti jedan od 9 vitezova.

Vezani članci Ilustracija ''Skupina nakaza'' nakon Prkačinova ispada napala HDZ-ova viteza Reinera: ''Uputili smo i pismo Jandrokoviću'' Zoran Milanović "Za taj zločin još nitko nije odgovarao": Milanović se prisjetio osmero hrvatske djece ubijene u Vitezu

Vitez i akademik Željko Reiner izravno će biti podređen Svetom Ocu papi, a posljednje tri godine prolazio je duhovnu obnovu i pripremao se za viteštvo.

Vitezom ili damom, može postati onaj tko živi uzoran kršćanski život. Najpoznatiji hrvatski vitez bio je Alojzije Stepinac.

Vitezovi moraju plaćati i neki oblik članarine. Dužnost svakog viteza je posjetiti svetu zemlju i uvjeriti kršćane u važnost njihova ostanka u svetoj zemlji. Red je nastao 1103. godine, a vitezovi nose bijeli plašt.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju