Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽELJKO MARUŠIĆ PREDLAŽE 5 MJERA

Stručnjak o nesreći koja je potresla Hrvatsku: "Bila je to smrtonosna pirueta... Sve je moglo završiti i tragičnijim posljedicama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prometni stručnjak Željko Marušić istaknuo je kako je u Hrvatskoj i zbog ovakvih situacija nužno poboljšati sigurnost na cestama i preokrenuti negativne trendove te izdvojio pet mjera koje bi mogle u tomu pomoći.

Nesreću koja se dogodila u zagrebačkoj Ilici u četvrtak navečer komentirao je prometni stručnjak Željko Marušić, koji je kazao kako je prometno-tehnički to jedna od najgorih nesreća u hrvatskoj povijesti te da je zbog velike brzine ishod mogao biti i tragičniji.
U nesreći su, podsjetimo, život izgubile dvije ženske osobe, dok je još troje sudionika završilo u bolnici, među kojima i 20-godišnji vozača Mercedesa koji je nesreću izazvao.

Pročitajte i ovo Stravična prometna nesreća kod Stare Gradiške - 1 Očevid u tijeku FOTO Detalji velike nesreće kod granice: Teretnjak se zabio u kolonu, vozila smrskana, ozlijeđeno 18 osoba, među njima i djeca Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Poginuo i motorist Stravični detalji tragedije u Dalmaciji: U plamtećem automobilu bili su mlada majka i dijete, njoj nije bilo spasa

"Dvadesetogodišnji vozač je vjerojatno, sumanutom brzinom (očevici kažu s više od 150 km/h, što je i izvjesno), angažirajući veći dio od 510 KS raspoložive snage samo na stražnjim kotačima, uz isključene sigurnosne sustave (da bi mogao driftati) naišao na razmjerno oštri zavoj u Ilici te zakočio, pri čemu je kočna sila ‘probila’ elipsu trenja.

Za bočno vođenje nije ostalo ništa te je efektom preupravljivosti (kut bočnog proklizavanja stražnjih kotača postaje veći nego prednjih) udario u desni rubnik, koji je u tom trenu postao središte rotacije oko vertikalne osi i izazvao ‘smrtonosnu piruetu'.

Sve je povezano i s nedostatkom vještine vožnje, jer dotični je očito daleko manji ‘majstor’ nego što je mislio da jest", napisao je Marušić na Autoportalu. Istaknuo je kako je u Hrvatskoj i zbog ovakvih situacija nužno poboljšati sigurnost na cestama i preokrenuti negativne trendove te izdvojio pet mjera koje bi mogle u tomu pomoći.

Po njegovu mišljenju, nužno je vratiti odredbu o ograničenju snage vozila kojima mogu upravljati vozači do napunjene 24. godine, i još je smanjiti na 70 kW, odnosno 95 konjskih snaga. Odredba je, podsjetimo, ukinuta 2015. godine.

Nadalje, treba uvesti odredbu o 12 kaznenih bodova za ovako teška djela u prometu, potom premrežiti raskrižja i opasne dionice kamerama, pojačati kazne i efikasnost pravosuđa - "da policija takve, s mjesta gdje ih uhvati u vožnji bez dozvole, temeljem izvršnih pravnih akata, odmah sprovodi u zatvor, na izdržavanje kazne. Dakle, da nema povlaštenih ‘tatinih sinova’ i ‘uglednih poduzetnika’, da svi budu jednaki pred zakonom", te da treba utemeljiti agenciju za sigurnost cestovnog prometa, dok bi se upravljanje sigurnošću prometa s MUP-a prebacilo u Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

"Konačno, nije li dotični, sumanuto jureći ispred zgrade Ravnateljstva policije, jasno pokazao koliko poštuje i respektira policiju?!", zaključuje Marušić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene