Prometna nesreća u Ilici (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)
Prometna nesreća u Ilici (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)

Prometni stručnjak Željko Marušić istaknuo je kako je u Hrvatskoj i zbog ovakvih situacija nužno poboljšati sigurnost na cestama i preokrenuti negativne trendove te izdvojio pet mjera koje bi mogle u tomu pomoći.


Nesreću koja se dogodila u zagrebačkoj Ilici u četvrtak navečer komentirao je prometni stručnjak Željko Marušić, koji je kazao kako je prometno-tehnički to jedna od najgorih nesreća u hrvatskoj povijesti te da je zbog velike brzine ishod mogao biti i tragičniji.
U nesreći su, podsjetimo, život izgubile dvije ženske osobe, dok je još troje sudionika završilo u bolnici, među kojima i 20-godišnji vozača Mercedesa koji je nesreću izazvao.

Vezani članci Presuda Veri Begić (Foto: Duško Marušić/Pixsell/Dnevnik.hr) Potresne scene u pulskoj sudnici: Supruga poginulog u suzama - "Sramotna je ova država!" Privremena obustava prometa u užoj zoni centra Zagreba (Foto: PU zagrebačka) Centar Zagreba u nedjelju blokiran za vozila, pogledajte kuda možete proći automobilom

"Dvadesetogodišnji vozač je vjerojatno, sumanutom brzinom (očevici kažu s više od 150 km/h, što je i izvjesno), angažirajući veći dio od 510 KS raspoložive snage samo na stražnjim kotačima, uz isključene sigurnosne sustave (da bi mogao driftati) naišao na razmjerno oštri zavoj u Ilici te zakočio, pri čemu je kočna sila ‘probila’ elipsu trenja.

Za bočno vođenje nije ostalo ništa te je efektom preupravljivosti (kut bočnog proklizavanja stražnjih kotača postaje veći nego prednjih) udario u desni rubnik, koji je u tom trenu postao središte rotacije oko vertikalne osi i izazvao ‘smrtonosnu piruetu'.

Željko Marušić (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Željko Marušić (Foto: Igor Soban/PIXSELL)

Sve je povezano i s nedostatkom vještine vožnje, jer dotični je očito daleko manji ‘majstor’ nego što je mislio da jest", napisao je Marušić na Autoportalu. Istaknuo je kako je u Hrvatskoj i zbog ovakvih situacija nužno poboljšati sigurnost na cestama i preokrenuti negativne trendove te izdvojio pet mjera koje bi mogle u tomu pomoći.

Po njegovu mišljenju, nužno je vratiti odredbu o ograničenju snage vozila kojima mogu upravljati vozači do napunjene 24. godine, i još je smanjiti na 70 kW, odnosno 95 konjskih snaga. Odredba je, podsjetimo, ukinuta 2015. godine.

Nadalje, treba uvesti odredbu o 12 kaznenih bodova za ovako teška djela u prometu, potom premrežiti raskrižja i opasne dionice kamerama, pojačati kazne i efikasnost pravosuđa - "da policija takve, s mjesta gdje ih uhvati u vožnji bez dozvole, temeljem izvršnih pravnih akata, odmah sprovodi u zatvor, na izdržavanje kazne. Dakle, da nema povlaštenih ‘tatinih sinova’ i ‘uglednih poduzetnika’, da svi budu jednaki pred zakonom", te da treba utemeljiti agenciju za sigurnost cestovnog prometa, dok bi se upravljanje sigurnošću prometa s MUP-a prebacilo u Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

"Konačno, nije li dotični, sumanuto jureći ispred zgrade Ravnateljstva policije, jasno pokazao koliko poštuje i respektira policiju?!", zaključuje Marušić.