Željko Krapljan (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)
Željko Krapljan (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)

Sisački član HDZ-a Željko Krapljan privukao je pozornost javnosti kada je imenovan direktorom tvrtke Via Tel, tvrtke-kćeri Hrvatskih cesta iako mu je ranije unutarnja revizija u Hrvatskim autocestama našla niz nepravilnosti u radu.


Željko Krapljan, sisački HDZ-ovac, prije nekoliko dana imenovan je direktorom tvrtke Via Tel, tvrtke-kćeri Hrvatskih cesta, a na ovo je mjesto postavljen iako mu je unutarnja revizija u Hrvatskim autocestama našla niz nepravilnosti u radu, piše 24 sata.

Krapljan je, između ostalog, uzeo više od 630.000 kuna otpremnina na radnim mjestima u javnim institicijama, a za nezakonito zapošljavanje teretio ga je DORH.

Njegov slučaj navodno će preispitati u stranci, a njegov odlazak zbog, kažu, niza afera traži Nezavisni cestarski sindikat.

Krapljan je u HAC-u od 2005. godine bio zamjenik direktora Sektora za održavanje. 2007. godine njegov je prosječni mjesečni dohodak bio 37.185 kuna, a osim toga dobivao je i naknadu za odvojeni život, novčane nagrade, novac za pasivno dežurstvo kod kuće, regres, božićnicu...

U toj istoj 2007. godini tadašnji premijer Ivo Sanader imao je plaću 19.000 kuna,koja je tek kasnije porasla na 22.500 kuna.

Krapljanu je plaća pala tek od druge polovice 2009. kada su otkrivene zlouporabe.

Sada će na novoj poziciji imati mjesečno više od 15.000 kuna neto. U HC-u kažu da je zaposlen jer je odgovarao svim uvjetima natječaja.