Kata Kerum, Željko Kerum
Kata Kerum, Željko Kerum Foto: Mario Strmotić, Tino Jurić, Pixsell

Od Kate Kerum jučer su se na groblju kod crkve sv. Jure u Ogorju Gornjem oprostiii kćeri Manda, Mara i Nevenka te Jure i Željko Kerum.


Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum oprostio se danas na Facebooku od majke, Kate Kerum koja je na Veliki četvrtak preminula u 90. godini. U Ogorju Gornjem u općini Muć jučer je pokopana u krugu obitelji.

Vezani članci Željko Kerum VIDEO "Živ'li, sretno, goodbye": Kerum raširio ruke kao svećenik pa napravio spektakl Željko Kerum ''To što rade Puljkovi ljudi nije za presicu, nego za hapšenje'': Kerum objasnio zašto je nemoguće da su njegovi osmislili navlakušu

"Dragi prijatelji, jučer ujutro obavljen je pogreb moje majke Kate. Željela je tihi pogreb. Tako je i živjela, tiho i samozatajno. Umrla je na Veliki četvrtak u vrijeme Posljednje Gospodnje večere, na početku Isusove muke. Ujutro je pozvala svećenika, ispovjedila se i uvečer otišla u Kraljevstvo nebesko", napisao je Kerum.

"Rođena je prije 89 godina u Pribudama, zaseok Banovci od oca Jure Šundova (zvanog Pršut). Otac joj je bio pismen, što je u to vrijeme bila rijetkost na selu, tako da je i svoju djecu podučavao. Moja majka Kata je od njega naslijedila mirnu i tihu narav i moć molitve. Bila je veliki radnik, težak, šnajderica (većinu narodnih nošnji u našem kraju je ona napravila).

Njezin život bio je velik. Iza sebe je ostavila 39 potomaka, (petero djece, 16 unučadi i 18 praunučadi ). Kao što nije dijelila svoju djecu, tako je podjednako volila i unučad i praunučad. Molila je jednako za najstarijeg Jakova kao i za najmlađeg Gabriela. Svi koji su je poznavali poštivali su je i uvažavali. Nesebično je pomagala mnogima, a za to se nije znalo. Bila je Božje čeljade i tako je i otišla. Bila je i ostat će naš uzor i ponos. Počivala u miru Božjem", zaključio je Željko Kerum.

Kata Kerum bila je udovica Josipa Keruma, a rijetko se pojavljivala u javnosti. Ipak, Slobodna Dalmacija prisjetila se jedne njene izjave.

"Ponosna san na svoju dicu, Nevenku i Željka. A da mi je drago što su u politici, baš i nije, volila bi da nisu... Željko je uvik slušao, a Jure je bio najživlji od svih. Ali Nevenka, ona je uvik u svemu bila najbolja!", rekla je pokojna Kata, prenosi splitski list.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju