Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na bolju suradnju u području znanosti i obrazovanja obvezalo se sedam zemalja zapadnog Balkana. Naime, ministri obrazovanja su potpisali regionalnu strategiju za istraživanje i razvoj inovacija. Jovanović je nakon susreta kazao da su udžbenici iz povijesti koje je poslao Nikoliću stigli u njegov ured.


Ministri obrazovanja u Zagrebu su potpisali regionalnu strategiju za istraživanje i razvoj inovacija. Nakon susreta, ministar Jovanović rekao je i da su navodno sporni hrvatski udžbenici iz povijesti, u kojima se, prema riječima srbijanskog predsjednika, Srbe naziva četnicima i okupatorima, stigli u ured predsjednika Nikolića.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Mora puno čitati, osim ako to ne voli, što objašnjava priče da je studirao 10 godina' Slika nije dostupna HDZ odgovorio 'Jovanoviću - dostavljaču udžbenika'

'Vjerujem da će gospodin Nikolić, kada se ti udžbenici pročitaju, dio koji se tiče povijesti, vidjeti da se naši udžbenici temelje na činjenicama, istini', kazao je Jovanović.

>> Jovanović poslao Nikoliću sve udžbenike iz povijesti: 'Očekujem da se ispriča!'

Srpski ministar obrazovanja Tomislav Jovanović je kazao da, prema onome što je on vidio, nema ništa spornoga. 'Ja sam uvjeren da je gospodin Nikolić dobio jedne, a ja druge podatke. I mislim da, kada se uvjeri da će javnosti iznijeti podatke koji su mjerodavni', dodao je.

Podsjetimo,Jovanović je srbijanskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću poslao sve školske udžbenike povijesti, koji se bave tematikom drugog svjetskog i Domovinskog rata zbog njegove izjave kako se 'Srbi u hrvatskim školskim udžbenicima spominju samo kao okupatori i četnici'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook