Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog njegove izjave

Jovanović poslao Nikoliću sve udžbenike iz povijesti: 'Očekujem da se ispriča!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović srbijanskom predsjedniku Tomislavu Nikoliću poslao je sve školske udžbenike povjesti, koji se bave tematikom drugog svjetskog i Domovinskog rata.

Ministar obrazovanja je poslao Nikoliću udžbenike zbog njegove izjave kako se 'Srbi u hrvatskim školskim udžbenicima spominju samo kao okupatori i četnici'. Željko Jovanović sličan paket s udžbenicima poslao je i srbijanskom ministru prosvjete Tomislavu Jovanoviću, naglasivši kako se protiv neistine bori argumentima, te kako bi upravo obrazovanje trebalo biti most između zemalja u regiji.

>> VIDEO Nikolić: Prijatelji sporove rješavaju bez suda, Josipović: Vidjet ćemo

Pročitajte i ovo Norijada u Zagrebu posljednji dani Zbog norijade će privremeno biti obustavljen promet: Pogledajte koje ulice je bolje izbjegavati Trenirke u školi - 2 Stroga pravila Moda i ugoda u školi: Trenirke u Splitu izazvale svađu, učenici u Rijeci sami mjere promjer rupe na trapericama

'Kada sam čuo neistine i laži u izjavi predsjednika Nikolića istog časa sam se sa suradnicima dogovorio da ćemo mu poslati sve udžbenike povijesti, koji su u primjeni u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj da mu pokažemo da naši učenici uče na argumentima činjenice, argumentima istine. Očekujem da se ispriča', kazao je Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene