Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrazovanja Željko Jovanović demantirao je da će se dogoditi promjene s državnom maturom i da će se uzimati neki drugi kriteriji za upis na fakultete.


'Ministarstvo znanosti ne razmatra opciju ukidanja državne mature i žao mi je što je javnost uznemirena takvim informacijama ', kazao je ministar Željko Jovanović.

Vezani članci Pisanje mature, ilustracija Osoblje će dežurati uz maturante u samoizolaciji, našao se način da i oni COVID pozitivni upišu fakultet Slika nije dostupna Što kažete na ovakvu REFORMU obrazovanja?!

O ukidanju državne mature nitko nije govorio, ali jeste o tome da će se s njom dogoditi značajne promjene i da ovakva kakva je sada više neće postojati te da će se razmisliti i o postavljanju drugih kriterija za upis na fakultete.

Jovanović: 'Ni jedna odluka neće biti na štetu učenika već u korist kvalitete obrazovnog procesa'

O tome je govorio premijerov savjetnik za obrazovanje i voditelj Strategije za razvoj obrazovanja prof. dr. Neven Budak te članovi tima profesora Budaka koji su posljednjih mjeseci intenzivno radili na Strategiji koja bi našem obrazovanju trebala donijeti promjene na bolje. (Agencija VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook