Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Niz zatvaranja i štrajkova u Pevecovim trgovinama nastavlja se i danas. Nakon zatvaranja u Banja Luci, Zagrebu i Varaždinu rad je prekinulo i 50-ak trgovaca u bjelovarskom prodajnom centru.


U štrajk su krenuli ogorčeni odbijanjem vlasnika da im objasne daljnje događaje o kojima im ovisi egzistencija. Pevecovi im navodno duguju tri plaće od oko šest i pol tisuća kuna. 'Stanje je jako kritično, plaću nismo dobili dva mjeseca, evo sad će treći mjesec, nitko nam ništa ne govori, obećavaju nam plaću od petka do petka, ništa se nije promijenila i dalje samo obećavaju', rekla je Biljana Kurešević, radnica.

Vezani članci U uredu Smanjili mu plaću jer je predugo sjedio na toaletu: Nije znao da ga snimaju, zabilježen je svaki odlazak Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Predsjednica hvali promjene, no poručuje: "Misli li bilo tko da itko može normalno živjeti s 3000 kuna plaće?"

>> Radnici Peveca najavili štrajk

'Želimo svoje plaće, želimo sačuvati svoja radna mjesta ako je moguće i želimo ove blagdane provesti kao svi normalni ljudi, a ako plaće ne bude i ako se ovo ovako dalje nastavi, blagdane ćemo provesti pod lampašima doma', kaže Saša Davinić. 'Ovo je stalno odugovlačenje, a nitko da nam se obrati, da kaže šta će bit s nama', rekao je Miro Gelić.