Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk radnika Peveca

Nastavlja se niz zatvaranja i štrajkova u Pevecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niz zatvaranja i štrajkova u Pevecovim trgovinama nastavlja se i danas. Nakon zatvaranja u Banja Luci, Zagrebu i Varaždinu rad je prekinulo i 50-ak trgovaca u bjelovarskom prodajnom centru.

U štrajk su krenuli ogorčeni odbijanjem vlasnika da im objasne daljnje događaje o kojima im ovisi egzistencija. Pevecovi im navodno duguju tri plaće od oko šest i pol tisuća kuna. 'Stanje je jako kritično, plaću nismo dobili dva mjeseca, evo sad će treći mjesec, nitko nam ništa ne govori, obećavaju nam plaću od petka do petka, ništa se nije promijenila i dalje samo obećavaju', rekla je Biljana Kurešević, radnica.

Pročitajte i ovo Radnici Varteksa najavili štrajk 6. svibnja u 6 Radnici poznate tvornice najavili štrajk: "Trajat će dok se plaće ne isplate" Ilustracija Rezultati ankete Pogledajte koliko su Hrvati zadovoljni svojim mjesečnim primanjima: Rezultati ankete Dnevnika Nove TV

>> Radnici Peveca najavili štrajk

'Želimo svoje plaće, želimo sačuvati svoja radna mjesta ako je moguće i želimo ove blagdane provesti kao svi normalni ljudi, a ako plaće ne bude i ako se ovo ovako dalje nastavi, blagdane ćemo provesti pod lampašima doma', kaže Saša Davinić. 'Ovo je stalno odugovlačenje, a nitko da nam se obrati, da kaže šta će bit s nama', rekao je Miro Gelić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene