Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sveučilišna knjižnica u Splitu

'Želim vidjeti kako Hrvati u EU ulaze kao vrhunski intelektualci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri godine od polaganja kamena temeljca svečano je otvorena nova Sveučilišna knjižnica u Splitu, koja se prostire na 17 tisuća četvornih metara, a vrijedi 250 milijuna kuna.

Splitski hram znanja, imat će fond od oko pola milijuna knjiga, 12 tisuća publikacija i studentima će biti otvorena 24 sata dnevno. Sveučilište danas broji više od 23 tisuće studenata, dok ih je prije pet godina bilo gotovo trostruko manje.

Pročitajte i ovo Knjižnica Paromlinska - 3 Obnova u središtu Zagreba Zgrada koja je hranila tijelo hranit će i dušu: "Svoj prostor tražimo dugi niz godina" Slika nije dostupna NSK otvorena 24 sata na dan

'Ja ne želim vidjeti da Hrvati ulaze kao najamni radnici u EU, ja ih želim vidjeti da ulaze kao vrhunski intelektualci', rekao je Dragan Primorac, ministar obrazovanja, znanosti i športa. Iako je knjižnica danas službeno otvorena, pravi početak rada očekuje se krajem veljače ili početkom ožujka. Do tada bi knjižnica trebala biti potpuno opremljena, a cjelokupni knjižni fond prebačen u nove prostore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene