Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vegetarijanski ponedjeljak

Zeleni ponedjeljak nije svima dobro 'sjeo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbor jela u kantini postao je predmet spora između SDP-ove ministrice Mirele Holy i HNS-ova ministra Ivana Vrdoljaka. Njihova ministarstva, naime, dijele istu kantinu u kojoj se, po najnovijem, ponedjeljkom ne jede meso.

Holy je uvela takozvani zeleni ponedjeljak, a Vrdoljak negoduje jer djelatnici nemaju mogućnost izbora. Na jelovniku su danas bile lazanje od povrća i salata od cikle. 'Crvena oznaka' za zeleni ponedjeljak. U kantini ministarstva okoliša ponedjeljkom samo vegetarijanska hrana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nespretno sročena poruka' HNS u novoj aferi: E-mailom članovima 'nudili' radna mjesta kod Vrdoljaka Slika nije dostupna 'Pogledajte mi liniju' Ministre, kakva je hrana u kantini?

'Nitko nije ništa protestirao, malo im je bio šok kad su čuli, iznenadili su se, ali odmah su prihvatili', rekla je Danica Kopčić, kuharica. Za vegetarijanku Nedu Bedenko to je čisto zadovoljstvo. 'Jedan dan u tjednu je dobro za svakog da ne jede meso. Ako mu je stvarno problem, možda može otići van nešto kupiti kao što ja uvijek kupujem nemesni ručak', rekla je Neda.

>> Što mislite o naređenju ministrice Holy da se ponedjeljkom u restoranu ministarstva jede samo vegetarijanska hrana?

Ostali nevegetarijanci nemaju mogućnost izbora. 'Bilo bi dobro da postoji mogućnost izbora, čak i tijekom cijelog tjedna da postoji verzija obroka s mesom i bez mesa', smatraju nevegetarijanci. Zdrava hrana i čist okoliš - bili su glavna ideja. 'Znamo da je stočarstvo jedan od većih uzročnika stakleničkih plinova', rekao je Hrvoje Dokoza, zamjenik ministrice. Obrok stoji 16 kuna. Više nego, kažu djelatnici, nezdravi sendvič.

No, HNS-ov ministar graditeljstva, Ivan Vrdoljak nije za prisilan post. Njegovi djelatnici kantinu dijele s onima ministrice Holy. 'Nemojmo limitirati ljudske slobode, nemojmo ih tjerati da nešto rade neki dan zato što je nekome to simpatično. I meni je to simpatično, ali nisam pristalica na taj način nekoga tjerati da bi nešto pojeli', kaže Vrdoljak. Ministrica je za razgovor.

'Ja otvorena pitanja sa drugim ministrima rješavam na sastancima sa njima i u komunikaciji, a ne putem medija. Tako da ću sigurno razgovarati sa ministrom na ovu temu', rekla je ministrica Holy. A do razgovora i sljedeći će ponedjeljak biti samo zeleni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene