Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odobravaju izjmene

Zelena akcija i Pravo na grad o izmjenama GUP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti Zelene akcije i Prava na grad danas su na konferenciji za novinare na Cvjetnome trgu poduprli prijedloge izmjena i dopuna zagrebačkoga Generalnog urbanističkog plana.

Njime se poništavaju sve odredbe koje su omogućile devastaciju prostora, a po kojima više ne bi bio moguć novi projekt Cvjetni, ali su se usprotivili, kako tvrde, nekim ilegalnim izmjenama i od Gradske skupštine zatražili da te izmjene odbije i prihvati GUP samo s pozitivnim promjenama.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

Govoreći u povodu aktualne javne rasprave o izmjenama i dopunama GUP-a, kao pozitivne prijedloge, osim onemogućavanja novog projekta sličnog Cvjetnome, Tomislav Tomašević iz Zelene akcije naveo je i Kulmerove dvore, ističući da više nitko ne bi smio u zonama zaštitnog zelenila graditi rezidencijalne građevine, a u Park-šumi Tuškancu više se ne bi moglo graditi.

>>Horvatinčić odustao od tužbe protiv Celakoskog

Tomašević je zadovoljan i prijedlogom kojim bi se riješila tzv. Krašograd afera, zamjena zemljišta na Ravnicama. To bi se zemljište, koje je prenamijenjeno u zonu mješovite namjene, vratilo u zaštitno zelenilo.

Neprihvatljivim izmjenama GUP-a predsjednik Zelene akcije Bernard Ivčić nazvao je urbanistički plan uređenja "Munja", gdje je potezom pera, tvrdi, omogućena znatno veća izgradnja, zemljište između Muzeja suvremene umjetnosti i poslovnog kompleksa koji se još gradi uz Bundek, gdje je čestica na kojoj je predviđena društvena namjena naknadnim ispravcima prenamijenjena u mješovitu namjenu, pretežno poslovnu, te urbanistički plan uređenja Radnička-Heinzelova-željeznička pruga, gdje je na jednoj "kaseti" omogućena gradnja nebodera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene